Fenerbahçe’nin zaafı savunma

Süper Kupa’da ligin şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe Doğu Anadolu’muzun güzide şehirlerinden Erzurum’da karşılaştı. Maçtan bir gün önce iki teknik adam ve futbolcuların dostluk gösterilerini ayakta alkışlamak isterim. Bu görüntüleri hep görmeyi de arzu ederim.

İki ezeli rekabetin karşılaştığı bu dev mücadelede Galatasaray’ın, Fenerbahçe’ye göre maçın genelinde çok daha üstün, çok daha gol pozisyonu ürettiğini Umut’un attığı 2 goldeki görüntülerde ortaya çıkıyor.  Fenerbahçe ilginç bir takım olmaya başladı. Kalesinde ne zaman gol görse, sanki serumu yemiş gibi canlanıyor, rakip kale önünde gol arayışına giriyor ve de atıyor. Kaleci Volkan’ın sakatlanıp, oyun dışı kalması yerine getiren Mert’in akıl almaz bir şekilde kalesini terk edip, Umut’a lokum gibi gol attırma şansını veren oldu. Bekir’i hiç beğenmedim. Bu kadar bireysel hataları üst üste nasıl yapıyor hiç anlamadım. Her yapmış olduğu bireysel hata gole davetiyedir. Umut’un atmış olduğu ikinci golde ise nal toplayarak, topun filelere gitmesini seyredendi. Fenerbahçe savunması hiç hazır değil. Orta sahası da karbüratörü bozuk araba gibi tekleye tekleye gidiyor. Alex’in frkik golü ise biraz şans, Kuyt’ın attığı gol ise fırsatçılığın, takipçiliğin ürünüydü.

Akıllara durgun verecek bir olay seyrettim herkes gibi. Engin Baytar ne yapmak istiyor? Kırmızı kartı yemişsin, maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı yaka paça nerdeyse yere indirceksin ve futbolculuğa yakışmayacak centilmenliği yerlebir edeceksin. Böyle anlayıştaki bir futbolcunun sahada değil, sokakta kavga etmesini beklerim. Gitsin sokakta kavga etsin!..

Daha iyi oynayan Galatasaray, Caner Erkin’in Umut’u ceza alanının içinde düşürmesiyle kazandığı penaltıyı Selçuk’la gole çevirerek, kupanın sahibi oldu. Cim-Bom’un belirli bölgelerde eksikleri olan Fener’i, daha farklı da devirebilirdi.

Yazımı noktalarken maçın sonucunu çok önemsemezken Aykut hocaya bir dizi önerilerim olacak. Aykut hoca, çok kötü bir savunman var. Savunma anlayışı, gelecekteki maçlarda da kazanma adına her zaman cuk oturmaz. Bir an evvel bu bölgeyi Fenerbahçe takımına yakışır oyuncularla revize edip, ilerleyen günlerde Fenerbahçe’yi daha iyi bir takım haline getirmeni arzu ediyorum. Tüm Fenerbahçeli taraftarlar gibi ben de Kanarya’yı bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde görmeyi umuyorum.