Galatasaray şampiyon ama GS TV değil

Cumartesi büyük gündü, yaşandı bitti. Adı ne kadar süslenirse süslensin play-off yüzünden Galatasaray 9 puan farkla bitirdiği 34. haftadan sonra zar zor bir puan farkla şampiyon oldu. Garip hatta ucube ve futbol değil ticari kaygılarla yürürülüğe konmuş bir sistemdi, tahminen seneye de olmayacak. Galatasaray şampiyon oldu ama Galatasaray TV takımla aynı başarıyı gösteremedi. Büyük maç günü Fenerbahçe TV takım otobüsünden

3-G kamerayla canlı yayın yapıyor, GS TV’de stüdyoda tişörtlü konuklar boş tribünler önünde konuşuyor. Sadece bu da değil, o stüdyoda hiç ses yalıtımı falan yok mu? Tahminen çıplak duvar yüzünden konuşmalar stüdyoda dönüp duruyor. Kulüpler ilk televizyon kurdukları dönemde GS TV en iyi olma iddiasındaydı şimdi o iddiayı kaybetmişler.

Taraftar-yorumcu farkı

Lig TV, son yılların en önemli maçına iyi hazırlanmış. Gün boyu heyecanı sürdürmek için ciddi çaba harcadılar. Lig TV Genel Müdürü Kadir Kardaş ve futbol televizyonculuğunun duayeni Şansal Büyüka kirliliğin ve çirkinliğin bu kadar arttığı bir sezonda çok şeye sabrettiler ve son günde de gemiyi limana sağ salim yanaştırdılar. Yönetmen Musa Çözen 90 artı 5 dakika boyunca sahada ve tribünde olup bitenleri her zaman olduğu gibi evimize başarıyla taşıdı. Dua eden futbolcular ve taraftarlar, gözleri dolan kadın taraftar hatta tribünde sigara yasağını çiğneyenler dahil bir sürü ayrıntıyı görebildik. Keşke dediğim üç önemli ayrıntı vardı. Birincisi keşke maçı anlatanlar arasında Melih’lerden Gümüşbıçak ya da Şendil mikrofon başında olsaydı. İkinci keşke, eski Galatasaraylı futbolcu Vedat İncefe’nin yorumculuğuna dair. Eski Fenerbahçeli futbolcu İlker’in tamamen yorumcu gömleği giydiği bir ortamda Vedat İncefe zaman zaman yorumcu zaman zaman da taraftar gibi durdu... Üçüncü ve son ayrıntı ‘derbilerin unutulmaz golleri vtr’sindeki gollerden daha iyileri hafızalarımızda duruyor.