Halkımız istiyor yalanı

Aşağıda tırnak içinde yer alan cümlelerin bir kısmını Türk medyasndan, diğer kısmını dünya medyasından aldım. “Birleşmiş Milletler’in yaptığı tahminlere göre 267.000 Yemenli çocuk açlık tehlikesini ölümcül boyutlarda yaşıyor ve her gece 10 milyon Yemenli açken uyumaya çalışıyor.” “Boş zamanlarında sürekli spor yapıp yüzen Eda Taşpınar’ın baklavaya dönen karın kasları görenleri kıskandırdı.”  “Amerikan Ulusal İklim Verileri Merkezi, bu yıl, 1956’dan bu yanaki en yaygın kuraklığın yaşandığını açıkladı. “Çeşme Aya Yorgi Koyu’ndaki eğlence mekanlarına müzik ve ışıkla savaş açan işadamı Can Çelebioğlu, kavgalı olduğu Marrakech’e eğlenmeye gitti.”

Bir tüp bebek kliniğindeki Fransız akademisyenler, yumurta döllendikten anne karnına yerleştirilmesine kadar olan süreci fotoğraflarla arşivledi. Sigara içen annelerde ceninlerin gelişimi tüm evrelerinde içmeyenkilerinkinden geri kaldı.” “Bodrum Gölköy’deki evini ve eski teknesini satan Pınar Altuğ diziden ve reklam filminden kazandığı para ile 1 milyon Euro’ya yeni bir tekne aldı.”

"NASA’nın verilerine göre Grönland’dan yaklaşık 120 kilometrekare büyüklüğünde bir buzul parçası koptu.” “Seren Serengil, yaptığı evliliklere laf edenlere cevap verdi: Beni her zaman sevgililiğe değil de eş olmaya layık gördüler. Bu benim için bir onurdur!”  “Birleşmiş Milletler Mülteciler Programı’nın 2011 raporuna göre, dünyada 42,5 milyon mülteci var. En fazla mülteci 2,7 milyon kişiyle Afganistan’da. Suriye’de de 750 bin kişi mülteci...”

***

Bir hafta boyunca bizi alakadar etmeyen ne çok şeyi haber olarak sunmuşlar bize. Aslında haber diye bunları sunanlar da biliyor ki, Eda Taşpınar’ın karın kasları haber değil ama bikinili fotoğrafın altına mutlaka birşey yazmak gerek... Yıllardır halkımızın tercihi diye yutturuldu bunlar bize.Magazin haberini küçümsemekten değil gerçek haberden söz ediyorum ben. Her ülkede fotoğraf üzerine haber kuran bulvar gazeteleri vardır ama saygın gazetelerde sadece gerçek haber okursunuz. Biz de böyle bir ayrım yok ve maalesef magazin haberleri de bulvar gazeteciliğine dönüyor. Türk halkının dünyada olup bitenlere ilgisi bir İngiliz ya da Alman vatandaşının ilgisinden az değildir. O yüzden “Halkımız bunu istiyor” cümlesiyle bizi daha fazla kandırmayın...