Hulk benim şişman halim

Yenilmezler filminde Hulk’u canlandıran Mark Ruffalo’dan Star pazar’a özel röportaj... “Benim daha büyük, şişkin ve yeşil versiyonumdu. Aynı zamanda eğlenceli bir karakter.”

Eskiden süper kahramanlar çok da ünlü olmayan oyuncular tarafından canlandırılırdı. Ama son dönemde Demir Adam’ı Robert Downey J.R., Wolfman’i Hugh Jackman ve Hulk’u Mark Ruffalo canlandırınca dengeler değişti. Artık Mark Ruffalo gibi ünlü yıldızlar da süper kahramanları zevkle canlandırıyor. İki haftadır sinema salonlarında izleyici rekorları kıran Yenilmezler filminde Hulk’a hayat veren Ruffalo’nun bu röportajı sadece STAR pazar’da... Onunla ne zaman tanıştı? Hulk maketini ilk karşısında gördüğünde ne hissetti? Iron Man’i canlandıran Robert Downey J.R. için neler dedi?

Marvel’le nasıl tanıştınız? Çizgi romanların ve süper kahramanların hayranı mıydınız?

Marvel’le tanışmam muhtemelen 7 veya 8 yaşımdayken oldu. Hulk dizisini izlerdim ve çizgi romanını okurdum, sonra da Kaptan Amerika’yı izlemeye başladım. Yenilmezler çizgi romanlarıyla ilgilenmeye başladım. 60’lar ve 70’lere ait birçok çizgi romanım vardı. Sonrasında Wolverine ve Frank Miller’in Kara Şövalye’sine geçtim. Bunlar ergenlik yıllarımdaydı, o yüzden de Marvel uzun süredir kültürümün bir parçası.

Bruce Banner karakterini oynamak için çağırıldığınız günden bahsedelim...

Çok çılgıncaydı. Bu daha önce yaptığım türden veya geçmişte çağırıldığım türden bir film değil. Bu, Wolverine dışında, gerçekten de iyi canlandırabileceğimi düşündüğüm tek karakterdi. Öncelikle henüz bir senaryo olmadığı için biraz korkuyordum fakat sonrasında Marvel’in, ‘Demir Adam’ projesinde, muhteşem bir oyuncu olan Robert Downey Jr. ile birlikte çalışmasını gördükten sonra heyecanlanmaya başladım. O benim kahraman oyuncularımdan biri. Robert’in rolü nasıl canlandırdığını gördüğümde bu tarzı baştan yarattığını düşündüm ve ben de kendi oyunculuk stilimle bu dünyaya uyabileceğimi hissettim.

YANINDA?YERLE BİR OLDUM!

Yenilmezler takımında Bruce Banner’in rolü nedir ve nasıl uyum sağlıyor?

Bruce Banner karakteri Yenilmezler takımı tarafından dünyanın güvenliğini tehdit eden enerjinin kaynağını bulmasına yardım edeceği ümidiyle ekibe çağırılan, gamma teknolojisinde ustalaşmış bir bilim adamı. Bu, onlara katılması için ikna edici bir sebep. Bruce Banner’ın çok gerekli olmadıkça bir yere gideceğini düşünmüyorum, özellikle de askeri emir komuta zinciri altında. Fakat hayatının bu evresinde böyle bir çağrıya hazır olduğuna inanıyorum. Hayatına devam edebilmesi için içindeki canavarla yüzleşmesi ve bir tür anlaşmaya varması gerektiğinin farkında.

Samuel L. Jackson’la çalışmak nasıldı?

O inanılmaz. Bu ilk başta beni çok korkuttu. Çok fazla teknik jargon kullanıldığından ilk günüm zor geçti. Repliklerimi gayet iyi bildiğimi sanıyordum fakat Samuel L. Jackson’ın yanında dururken yerle bir oldum. Sonunda onunla çalıştığım için çok heyecanlandığımı söyledim, o da bana kendimi rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı. Sonrasında her şey yolunda gitti. Çok cömert ve eğlenceli bir adam. Film çekimlerinde çok eğlendik.

Karakterinizle Tony Stark’ın arasındaki ilişkiyi anlatır mısınız?

Birçok açıdan Tony Stark, Banner’in olmayı istediği adam. Stark da Banner gibi kendisi üzerinde deneyler yapan bir bilim adamı fakat onun aldığı sonuçlar daha farklı. O daha güçlü ve sevilen bir süper kahraman oluyor. Diğer taraftaysa Bruce Banner da aynı şeyi yapıyor fakat o lanetli gibi sürekli kaçmak zorunda kalıyor ve çok mutsuz. O yüzden bence Banner, Stark’a ‘Vay canına, bunu becerdi’ gözüyle bakıyor. İkisi de bilimadamı. O yüzden bir açıdan aynı dili konuşuyorlar. Tony Stark, Hulk’u takımın bir parçası yaparak ve kabullenerek, iyiye kullanabileceği her yere götürüyor. İki karakter arasında güzel bir iletişim mevcut. Stark, Banner’e sataşıyor ve ona takılıyor fakat bence bu gerçekten de ona olan sevgisi ve saygısı yüzünden.

Bruce Banner, Yenilmezler takımından en çok kiminle çatışma yaşıyor?

Garip ama muhtemelen bu, onun tam tersi olan, Thor olacaktır. Karakterler üzerine çalışırken Joss ile şakalaşırdık. Thor odaya girer girmez, Banner dönüp birine ‘Bu adam sonunda beni gerçekten kızdıracak’ diyor. Bir nedenden ötürü ikisi geçinemiyor. Fakat bu, iki çocuğun oyun parkında birbirlerini dövmesi ve sonrasında bu yüzden yakın dost olmalarına benziyor.

Gerçek gibiydi hayran oldum

Film için maketi ilk gördüğünüzde nasıl hissettiniz?

Benim daha büyük, şişkin ve yeşil versiyonumdu. Görmek çok garipti, hele de bu kadar gerçekçi olunca.  Saçları ve insan derisi gibi hissettiren bir derisi var. O kadar gerçekçiydi ki canavara sempati duymaya başladım.

Hulk ne büyüklükte?

Hulk’un bu seferki yorumlamasında, boyu 2 metre 60 santimetre civarında. Öfkelendikçe daha çok güçleniyor fakat büyüklüğü değişmiyor.

Hulk’u tasvir ederken akla gelen sıfatlar nedir?

Cıva gibi değişken. Aslında eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Kestirilemez ve hiçbir zaman ne yapacağı bilinmiyor. Birçok inceliği de mevcut. Geçtiğimiz 10 yılda, Hulk’a dair gördüğümüz şeylerden daha çok çizgi romandaki karakterine gönderme yapan duygusal bir kalitesi var. Burada bir espri anlayışı ve ilişkilendirme yeteneği var. Fakat o öfkeli ve vahşi bir hayvan kadar tehlikeli. Aynı zamanda aynen bir ergen oğlanın yanlış anlaşıldığı gibi yanlış anlaşılıyor!