İftar menüleri midenizi üzmesin

Ramazanda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri de dışarıda iftar. Bireyler evde menülerini kendileri özgürce hazırlarken, dışarıda iftar söz konusu olunca  ne yiyeceklerini seçmekte zorlanıyorlar. Yemek sonunda ya boş bir mideyle ya da fazla miktarda yemek tüketmenin verdiği pişmanlıkla sofradan kalkıyorlar. Oysa iftar sofrasından memnun bir şekilde kalmak sizin elinizde. İşte iftar davetlerinde sizlere yardımcı olacak 7 ipucu.

-Restoranınızı kendiniz seçin: Birilerinden öneri almak yerine gideceğiniz restoranı kendiniz araştırın ve seçin. İşinizi garantiye alın.

-Menüyü kontrol edin: Eğer gideceğiniz yerin bir web sitesi var ise mutlaka oradan menüdeki yiyecekleri kontrol edin. Eğer yok ise rezervasyon yaparken mutlaka sorun ki beklenmedik bir sürprizle karşılaşmayın.

-Soru sormaktan kaçınmayın: Bir müşteri olarak soru sormak en doğal hakkınız bu nedenle menü hakkında merak ettiğiniz her şeyi yetkili kişilere çekinmeden sormalısınız.

-Girişi atlamayın: Dışarıda yiyorsunuz diye sakın orucunuzu çorba içmeden açmayın. Unutmayın ki çorba hem midenizi sonraki yemeklere hazırlar hem de açlığınızı bastırıp çok yemenizi önler. Mümkünse çorba ile salata da tüketin.

-Fazla ekmek tüketiminden kaçının: Restoranlarda masa da ekmek bittikçe yenisini getirirler. Bireyler ne kadar yediklerini fark etmezler. Bu da ekmek tüketimini bilinçsiz bir şekilde artırır.

-Mümkünse meyveli tatlılar tercih edin: Seçim şansınız varsa kalorili şerbetli tatlılardan uzak durun ve kalorisi düşük meyveli tatlıları tercih edin.

-Her şeyi bitirmek zorunda değilsiniz: Tabağınızdaki her yemeği bitirmek zorunda değilsiniz. Beyine doyma sinyali 20-30 dk arasında gider. Hepsini bitirmemek adına yemeğinizi yavaş yavaş yemeği tercih edin. Doyduğunuz hissetiğiniz anda yemeği bırakın. Ayrıca daha fazla yememek adına garsonlardan tabağınızı kaldırmasını  isteyebilirsiniz.