İlk yarıya evet

Özellikle hazırlık maçlarını pek fazla sevmem.  Ama Abdullah Avcı’nın geleceğin milli takımını hazırlama adına ve futbolcularını birer birer görmesi açısından, elbette yararlı bir sınavdı.

Bazı yorumcular “Abdullah Avcı gençlerden, tecrübelilerden ve gurbetçilerden harmanlayarak yeni bir takım olgusu yaratmaya çalışıyor” diyor. Ben bu görüşe karşıyım. Çünkü milli takım formasını giyen bütün futbolcularımız, oynadıkları takımların en iyilerinden.

Ben ilk yarı itibariyle, Sercan’ı çok beğendim. İyi bir futbolcu kumaşı var. Geleceğin milli takımında adından söz ettirecek düşüncesindeyim.

Oyuna bakacak olursak... Gürcistan ilk yarı kendi yarı alanında çok adamla savunma yapıp, bizim gol yollarımızı kapatmaya çalıştı. Agresifler miydi, hayır. Sert futbola mı özen gösteriyorlardı, bir o kadar daha hayır. Biz istediğimiz şekilde oyunu yönlendirdik.

Sercan’ın sol kanattan bireysel yeteneklerini birleştirerek yaptığı orta topuna, Hamit’in mükemmel kafa şutuyla öne geçtik. Daha sonra İsmail Köybaşı’nın aynı güzellikteki orta topunda Mustafa Pektemek öylesine güzel bir kafa pası verdi ki, Nuri de “Al bunu gol yap” ikramını geri çevirmedi.

Gürcistan, 2. yarıda hücum ağırlıklı, pres basan, çok adamla kalemize gelen görüntüsüyle, Targamadze ile gol atan oldu. Hemen ardından kalecimiz Cenk, üst üste iki hamle ile ikinci Gürcistan golünü engelledi. Arda’nın oyuna girmesi, biraz daha bizi öne itti ve rakibin üzerine götürdü. Selçuk’un attığı penaltı golü skoru belirledi.

İyi futbolcular ordusuna sahibiz. Oynayanıyla, oynamayanıyla... Yalnız Abdullah Avcı’ya bu skora aldanmamasını ve önünü iyi görmesini öneririm. İlk yarıya varım ama 2. yarıya biraz şaşı bakıyorum. 2. yarıdaki rahat ve vurdumduymaz futbol, bu takıma yakışmıyor. Gürcistan değil, daha güçlü bir takım olsaydı; bu kadar rahat skor yapan da olamazdık. Rakibe verilen gol pozisyonları da tamamen savunmamızın paylaşım hatalarından kaynaklanıyordu.

Bu maçı kazandık diye övgüler düzmüyorum. Yerden yere de vurmuyorum. Ama Abdullah hocanın bu maçı iyi analiz ederek, bundan sonraki rakipler karşısında daha agresif, daha istekli bir takım yaratmasını bekliyorum.