İspanya&İtalya’dan müthiş mücadele

Uluslararası şampiyonalarda genel olarak grupların ilk maçları tehlikeli ve kayıpların telafisi zor olduğundan çok zevkli geçmez. İspanya ve İtalya bunun aksine ilk 20 dakika hariç devrenin sonuna kadar müthiş mücadele gösterdiler. İspanya tipik Barcelona stili ile İtalya’yı uzun süre savunmada sıkıştırdı. Xavi ve Ineasta her zamanki gibi iyi organize olarak gol pozisyonu buldular. İtalya ise ülke futbolundaki gibi savunmayı güçlü tutarak kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Ve çok net pozisyonlarda buldular. 45’teki  kafa vuruşunu Casillas güzel bir refleksle karşılayarak ilk yarının golsüz bitmesini sağladı.

     İki takım da aynı güzellikte ikinci yarıya başladı. İspanya daha çok isteyen daha çok gol pozisyonu arayan takımdı. Dakikalar ilerledikçe gol atmak için çok zorlayan İspanya doğal olarak savunmadaki açıklarını düşünmez hale geldi. İtalya ise oyun disiplinini hiç bozmadı. Savunmada çok dikkatli kontra toplarla gol aradı ve sonunda Di Nataila ile golüne kavuştu. Gol İspanya’yı daha da hırslandırdi. 3 dakika sonra Fabregas ile İspanya beraberliği sağladı.

     Fernando Torres’in girmesi İspanya’yı iyice hareketlendirdi. Hatta Torres oyuna girer girmez İtalya karşısında pozisyona girdi. Biraz dikkatli olsa İspanya’yı öne geçirebilirdi. İki takımın da yaptığı mücadeleyi görünce 2012 Avrupa  Şampiyonası’nın çok kaliteli olacağını tahmin ediyorum.

    Maçın sonunda İtalya oyundan düştü. İspanya daha da atak oynadı. Torres 4 net pozisyonu harcadı. Hatta arkadaşına pas verse Buffonu da avlamış ve ülkesini öne geçirmiş olacaktı. Gruptaki diğer takımları düşünürsek bu beraberlik iki takımın da işine yarayan bir netice olarak görülebilir. Bence daha çok İspanya’nın üstünlüğünde geçen ama İtalya’nn da iyi direndiği müthiş bir mücadele seyrettik. Sahanın en başarılı futbolcusu İtalya’nın kalecisi Buffon’du. İspanya’da ise öne çıkan Iniesta ile Xavi oldu.

İrlanda-Hırvatistan maçında ise karşılaşmanın hemen başında Mandzukic’le öne geçen Hırvatlar, 19’da beraberlik golünü yese de rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyerek haklı bir galibiyet aldı. Play-Off’ta Türkiye’yi safdışı bırakarak Euro 2012’ye katılan Hırvatlar, bu futbolunu İspanya ve İtalya karşısında sürdürebilirse gruptan çıkma şansı bulabilir.