İyi yoldayız

Milli Takımımız’ın hazırlık döneminde en ciddi rakip olarak gördüğüm takım, Portekiz’di. Maçtan sonra, “Ne umdum ne gördüm” şeklinde bir düşünceye sahibim...

Aslında skora bakmaksızın, Abdullah Avcı’nın takımını saha içi görüntüleri ve verileriyle alkışlamak istiyorum.

Henüz maçın başında, Arda’nın nefis pasını Burak gole çeviremedi. Daha sonrasında Hamit Altıntop’un frikikten sert vuruşu, Portekiz kalesinin direğinden geri döndü. Bu pozisyonda tabi ki şanssızdık. Bunun ardından Umut ile golü bulduk. Bu golle maça daha geniş bir açıyla, daha umutlu bakmaya başladık. Umut’un attığı golde, Sercan’ın asistini gözardı etmek istemem.

Real Madrid’in dünya çapındaki golcüsü, duran toplardaki usta oyuncusu Ronaldo’nun bu maçta beklenen düzeyde olmadığını belirtmek lazım. Kalecimiz Volkan’ın mükemmel kurtarışlarına alkış tuttuğumu da belirtmek istiyorum. Ronaldo’nun bir de penaltı vuruşunda gole izin vermeyen Volkan Demirel’e ne kadar övgüler yağdırsak azdır diye düşünüyorum. 

Pozisyonlar üretiyoruz, yarısını kaçırıyoruz. Ama attığımız gollerdeki üretkenlik, Abdullah Avcı’nın milli takımına umutlu bakmamıza yol açıyor.

Umut 2 gol attı. Ama ileriye hamleleri, rakip kaleye akıllı bindirmeleriyle alkışı ayrıca hak etti diye düşünüyorum.

Biz gazozuna maç oynuyoruz. Portekiz ise Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Sahadaki farka bakıyorum; sanki biz daha iyi futbolculardan oluşmuşuz. Herkes sahada görevini en iyi şekilde yapıyor. Mükemmel görüntüler çıktı ortaya ve güzel goller attık. Bir pozisyon hatası yaptık savunmada, Nani golü attı. Ama ne moral çöküntüsüne girdik, ne başka sıkıntılara. Oyunumuza devam ettik. Baskı kurduğumuz bir anda da Pepe, bizim adımıza kendi kalesine gol atarak, skoru belirleyen oldu. Ve 3 golle maçı tamamladık.

Futbolcularımızın hangisinin girdiğine çıktığına bakmaksızın, Milliler’i takım olgusu içinde gördük. Arda, Hamit, Emre, Mehmet Topal demiyorum, Milli Takımımız’ın takım gibi takım olma sinyallerini Portekiz karşısında gördüğümü belirtmek istiyorum.

İyi yoldasın Abdullah Avcı kardeşim. Yolun açık olsun. Umutlarımızı yakan ışık ol istiyorum. Sadece skordan dolayı değil, takım gibi takım yaratma yolunda olduğun için seni kutluyorum.