Kalıcı kilo vermenin sırları

Sağlıklı ve etkin kilo vermenin yolu doğru beslenme alışkanlıkları kazanmaktan geçiyor. Mutfağınızda yapacağınız küçük değişiklikler ve yeni kurallarla fark etmeden fazla kilolara veda edebilirsiniz. Bunun için öncelikle mutfağında sağlıklı yemek pişirme kurallarını uygulayın ve uygulatın. Size özel ‘diyet’ yemekleri pişirilmesi, diğer aile fertlerinin istedikleri her şeyi yemeleri sizin beslenme programınızın aksamasına yol açar. Sadece sağlıklı olmak için daha az zeytinyağı, fırında veya buğulama tekniklerini ve ocakta pişerken de düdüklüyü tercih etmeniz besin değerini korumak açısından oldukça önemlidir.

Kendinize ödül vermeyi unutmayın

Hedefleriniz kısa süreli ve gerçekli olmalı. Eğer hedefiniz kilo vermek ise, 2 haftada 9 kilo değil, 1-2 kilo vermeye çalışın. İlk yürüyüşe çıktığınızda, 3-5 kilometre değil, 1 kilometre yürüyün. Geçici olarak diyet ve kilo vermenin büyülü anındayken acıkmadığınız hissi sonra sizi fazla kilo verirken yakalarsa yemek yeme krizlerine karşı koymanız imkansızlaşır. Kendinizi ödüllendirin. Kısa süreli hedeflerinize ulaştığınızda, kendinizi ödüllendirin. Sizin için özel bir şeyler yapın. Sinemaya gidin, yeni bir giysi alın, kitap alın, okuyun veya arkadaşlarınızı ziyaret edin, ya da kendinize daha az şekerli bir tatlı yapın.

Mutfakta matematik sınavı

Besinlerinizi ölçün. Besinlerin, doğru miktarlarda yenilmesi çok önemlidir. Size önerilen miktardaki besinin ölçüsünü öğrenmek durumundasınız. İçecekleri (süt, yoğurt, ayran vb.) belirli bir bardakta, katı yiyecekleri de (et, balık, tavuk, peynir vb.) belirli bir maddenin ölçüsü ile ( 1 kibrit kutusu, 1 yumurta büyüklüğü gibi) ölçün. Yağ, pilav, makarna gibi yiyecekleri ölçmek için, yemek kaşığı, tatlı kaşığı gibi ölçüleri kullanabilirsiniz. Özellikle et, balık gibi yiyecekler için belirli ölçü edinmek çok faydalı olacaktır. Pişirilen yiyeceklerin tümünü, piştikten sonra ölçebilir veya tartabilirsiniz. Gözünüz, size gerekli olan ölçülere alışacaktır. Değişiklikleri yavaş yavaş yapın. Hedeflerinize ulaşmak uzun zaman alabilir. Yılmadan kararlı olarak devam edin.