Kazık lahmacun ve cacık medya

Eskiden bu ülkede lahmacun yiyenlere ‘kıro’ diyen bir anlayış hakimdi. Şimdi, Bodrum’da, bir ayran bir lahmacun, 50 lira olunca, zengin yemeğine terfi lahmacun. Tartışma öyle bir noktaya geldi ki, merkez medya kafasından da cacık olmayacağı çıktı ortaya. Bir lahmacunu 34 liraya satan Maça Kızı’nın sahibi Hürriyet’ten Vahap Munyar’a yaptığı ilk açıklamada ‘konsept satmaktan, kalite korumaktan’ söz ediyordu, sonra Habertürk’ten İzzet Çapa’ya konuştu, lahmacunun pahalı olmasının sebebini içine konan ‘filet mignon’la açıkladı. Filet Mignon süslü bir laf ama bildiğiniz bonfilenin ince dilimlenmiş hali.

***

Dilimli bonfile meselesi aslında Türk medyasını dilimlenen haliydizira bir lahmacunun içinde ne kadar et olduğunu benden başka merak eden olmadı. Hacıbozanoğlu’nun sahibi Ali Bozanoğlu’ndan aldığım tarifi daha önce yazmıştım, en baba lahmacunun içinde 40 gram et var. Kaldı ki biz lahmacuna takıldık kaldık ama ayranın fiyatı da 16 lira. Yarın o ayran içininde de manda yoğurdu ve akü suyu var gibi açıklamalar gelir mi bilmem artık. Maça Kızı ağzına kadar dolu, alan razı satan razı. Zaten sorun da pahalı olmak değil orada bir lahmacuna 34 lira vererek tatil yapmayı kalite insan standartı haline getirmek. 

 

***

Gelelim bu işin en traji komik yanına... Hürriyet’teki röportajını “Ertuğrul Özkök tarzı sitcom gazeteciliği” diye eleştiren Serdar Turgut’a bu hafta Vahap Munyar’dan cevap geldi. “Maça Kızı’ndaki lahcamunu Malatyalı Vahap Munyar yazınca ‘etik dışı’ davranmakla suçlanabiliyor ama lüks restoran işletmecisi İzzet Çapa yazınca gazetesinin manşetine çıkabiliyor.” Munyar’ın tepkisi fazla duygusal hatta biraz arabesk olmuş.

Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Turkuvaz’ın sahibi Ahmet Çalık da Malatyalı.Yani Malatyalı olmak bir dezavantaj değil olsa olsa avantaj olur. Vahap Munyar, İzzet Çapa’ya çakacağına, Malatyalı vurgusu yapacağına Serdar Turgut’a mesleğe nasıl başladığını hatırlatsaydı. Serdar Turgut’u gazeteci yapan, yükselten, köşe veren kişinin adı Ertuğrul Özkök’tür...