Kilo vermenin 7 yolu

- Bol su veya diğer kalori içermeyen sıvılardan için: Öğünler ve  aralarında veya acıktığınızda su, açık ve limon dilimli çay, şekersiz kahve, light olan içeceklerden dilediğiniz kadar için. Su sevmeyenler için önerim; sürahinize 1 adet aromalı veya sade maden suyunu boşaltın. İçimi kolaylaşacak ve daha fazla minerali sağlıklı bir şekilde alacaksınız.

- Günde 9 porsiyon sebze ve meyve: Her gün toplam 9 porsiyon sebze ve meyve yemeğe özen gösterin. İlk haftanın sonunda kiloların sadece düzenli sebze ve meyve yeme ile gittiğini rahatlıkla göreceksiniz. Her gün 1 kase salata, 1 qtabak sebze, 1 küçük su bardağı taze sıkılmış meyve suyu, 1 küçük kase taneli veya 1 ince dilim meyve 1 porsiyon anlamına gelir.

- Gerçekten aç olup olmadığınızı düşünün: Midenizin bir yumruk büyüklüğünde olduğunu hatırlayın ve ancak tamamen fiziksel olarak kendinizi aç hissettiğinizde yemeğinizi sipariş edin veya ısmarlayın.

- Gece atıştırmalarına dikkat: Akşam yemeğinden sonra eğer atıştırmak istiyorsanız 100 kalorilik bir atıştırma paketinin üzerinde kalori alırsanız yandınız.  100 kalori demek 2 küçük boy meyve, 1 avuç içi kadar fındık, 2 top dondurma, 1 su bardağı ballı süt demektir.

- Sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durun:?Sevdiğiniz yiyeceklerle diyet yapmak yerine düşük kalorili olanları ile kilo verip kilonuzu koruyacağınız zaman sevdiğiniz yiyeceklerin sıklığını azaltarak yemeyi deneyin.

- Çorba ile mini öğün: Kilonuzu takip için her sabah tartılın. Kilonuzun duraksadığını gördüğünüz günün öğleninde 1 tabak çorba ve  1 kase yoğurt yiyin. Kilo veriminiz hız kazanır.  

BİR TABAK MAKARNA METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Kilo verirken metabolizma da vücut ağırlığı azaldığı için düşer. Bunu hızlandırmak için 1 haftalık diyet programınızda spor yaptıktan sonra 1 tabak kıymalı makarna yiyin. Yanında da bol salata. Böylece vücutta depolarınız dolacak kas kaybınız engellenecek ve metabolizma düşmesi engellenecektir.