Kırılır da Bir Gün Bütün Dişliler

Televizyonda izlediğim haberler canımı sıkınca temiz hava almak için dışarı çıkarım Gene öyle yaptım. Parkta oturdum, yaprak topladım. Yürüdüm, düşündüm. Biz bu haksızlığı hak edecek ne yapmış olabilirdik?

Müesses nizamın spor medyası  neredeyse  30 yıldır spor sayfalarından Trabzonspor’a küfrediyor. Bir çırpıda onlarca örneğini verebileceğimiz bu utanmazlık senfonisinin aktörlerinin gerçek yüzünü şike sürecindeki tapeler ortalığa döktü. Türkiye’nin en büyük gazetesine! Trabzonspor aleyhine manşet attırmanlar ve buna alet olanlar bunun hesabını vereceği yerde hala iş başında durabiliyor, hala gazete yöneticisi olarak baş tacı edebiliyor. Hürriyetspor’un Trabzonspor’a karşı açtığı cephedeki kahramanlardan Sinan.E, Feridun. N ve Ercan. S’nin haberlerini sessiz çoğunluk unutmuş değil. Şike olayından sonra başında olmadığı halde arkadan kumanda ettiği Hürriyet gazetesinin yelkenlerine FB propagandası doldurarak kendisine yeni bir sığınma limanı atayan Ertuğrul Ö.’nün bu tavrı içine düşülen bataklığın seviyesini göstermesi açısından anlamlıdır.  Süreci, renk olsun diye Trabzonsporlu yazarla beslemek isteyen bu anlayış  aradığı truva atını Trabzonspor’un içinde bulması ne hazin bir durumdur.

Geçtiğimiz hafta TRT Spor’un internet sayfasında 2-0 FB nin galibiyeti ile sonuçlanan maçın ardından atılan başlık bizlerin hafızlarını yeniden tazelemesine neden oldu. Türkiye’nin bu olayla öğrendiği hakaretin aynısını Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin baş aktörlerinden biri olan Ahmet Özhan bir tv programında aynı ifadeler ile kullanmıştı.

Biz bu ve benzeri hakaretlerin hepsinin ilahi adaletin tecellisi ile bir gün yüzleşeceğine ve  yargı önünde bir gün hesap vereceğine inanıyoruz. Buradan devletin kanalını yönettiğini sananlara da sesleniyorum.: TRT, Trabzon ve Trabzonsporlular için bir TV Guide Yayınlasın. Canımız hakaret dolu sözler duymak istediğinde gündemi kaçırmayalım. Hangi saatte hangi kanalında Trabzonspor’a küfür varsa yayınlarlarsa memnun oluruz. Benim paramla yayın yapan TRT ekranlarında adeta devletin resmi  futbol takımı ilan ettikleri takımların amigoluğunu  yapan haberleri,  yorumları ve yorumcuları bilmeye hakkımız olduğu kadar bana ve benim gibi Trabzonsporlulara küfredilmesi için hangi devlet kanalını açmalıyım konusunu da halletsinler.

28 Şubat’ın hesabının sorulduğu günler yaşıyoruz.  O tarihlerde halkı kin, düşmanlık ve nefret söylemleri ile bölmeye yönelik yayınlar yapanlardan da hesap sorulmasını bekliyoruz. O gün, o yayınları yapanların içine düştüğü açmaz bugün yeni iş birlikleri ile bambaşka bir hal almış durumda. TRT Spor, Ahmet Özhan, Ertuğrul Ö. ve Hürriyet’i aynı cephede buluşturan ve küfre varan, yalan haber ve hakaretler adaletin çelik duvarına ve bu ülkenin onurlu savcılarına çarpacaklardır buna inanmak istiyorum.

Ellerim cebimde duvarına yaslandığım yıkık binanın önünde üstadın bir şiirinin ilk mısrası geliyor aklıma” Kırılır da bir gün bütün dişliler”.

Ve sonra gayri ihtiyarı şu cümleler dökülüyor ağzımdan: “Kırılacak. And olsun kırılacak...”

Mukayeseli Utanmazlık Senfonileri

İkisi de ırkçılık yaptığına dair suçlamaların hedefindeki adamdır. Her ikisinin de bunları isteyerek söylediğine biz de inanmak istemeyiz. Bir klasik yöntem ile M.A.Y. ile E.B. arasındaki 8 farkı yazalım istedim.

M.A.Y. sempatik E.B ise sevimsizdir.

M.A.Y. şişman,  E.B. bodurdur

M.A.Y. magazin sayfalarına eski sevgilisi ile haber olur, E.B. ise spor sayfalarına kavga görüntüleri ile

M.A.Y. medya patronluğu yapmıştır,  E.B. medyadakileri tehdit etmiştir.

M.A.Y. siyahi futbolcua “Yamyam”, E.B.ise “F.Negro’ demiştir.

M.A.Y.’ın yabancı dili Türkçe’dir E.b. küfredecek kadar İngilizce bilir

M.A.Y. Trabzonludur, E.B.’nun yarısı Trabzonludur

M.A.Y. Bakanlık yapmıştır, E.B.ise sadece bakmayı becerebilmektedir.

E.B. ile ilgili kararı sportif ve adli yargı verecek ve bizim ona dair sözlerimiz olamaz. Ama M.A.Y. ile ilgili soru çok ama çok vahimdir.  “Sahi, sizin Trabzonluluğunuz hep böyle midir?” Sayın M.A.Y, en zor günlerinde başkanlık yaptığın kulübe destek olmak yerine köstek olmayı tercih ederek bize göre safını bir kez daha belli etmiştir. Bence bu saatten sonra hizmet ettiği kapıya gitmek zorundadır. M.A.Y. Trabzonspor ile ilgisini kendi rızası ile kesmek zorundadır. Şehir konusunda ısrarcı değilse O’na kucak açacak olanlar, elbet adını verecekleri şan ve şeref ile dolu bir bina-tesis mutlaka bulurlar.