Kuşkonmaz çorbasıyla fazla kilolara veda

Kuşkonmazın iyi kilo vermede olumlu etkisi için onlarca neden sayabiliriz. İçerisindeki polifruktan adlı çok iyi bir prebiyotik kaynağı olan kuşkonmaz sindirim sisteminde bağırsakta zararlı kimyasalların atımını sağlar. Böylelikle antikanser etkisi de gösterir. Bu prebiyotik sindirim yavaşlamasını önleyerek kilo vermede metabolizmanın düzenli çalışmasına destek olur. Kuşkonmaz yağ metabolizmasında yağların yakımı için gerekli olan enerji metabolizmasında görevli B6 vitamininin de çok iyi kaynağıdır. Her gün yenilen kuşkonmaz tam bir yağ yakıcı etki gösterir. 1 kase taze kuşkonmaz çok iyi derece de diyet lifi sağlayarak midede hacim sağlar ve tokluğa destek olur. Kuşkonmazın 100 gramı 26 kalori olduğundan diyetlerde et yemeklerinin yanında garnitür ve doyurucu bir yan yemek olarak serbest yenilebilen yiyecekler kategorisindedir. İçerisinde folik asit, A vitamini ve bakır açısından zengin olan bu özel sebze yeşil ve beyaz olmak üzere 2 çeşittir. Ülkemizde daha çok yeşil olarak marketlerde ve pazarlarda satılan kuşkonmazı salatalara, makarnalara, yumurtada omlet şeklinde yapabilirsiniz. Ben sizlere bugün zayıflatan bir kuşkonmaz çorbası tarifi vereceğim.

Haftada en az 2.5 kilo verebilirsiniz

Akşam 1 kase kuşkonmaz çorbasını 1 dilim kepekli ekmekle tükettiğinizde haftada en az 2.5 kg verebilirsiniz.  Kuşkonmazları pişirmeden önce buzdolabının buzlukta 5 dakika bekletip az suda pişirin. Pişirdikten sonra eğer sadece haşlama olarak et, tavuk veya balık yanına servis yapmak isterseniz haşlanmış kuşkonmazlarınızı buzlu bir su içine atın.

Akşam yemeğinde incelmek için günde 1 kase için:

10 kuşkonmazı orta bol bir tencereye koyun. İçerisine 1 küçük boy kırmızı kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı saf zeytinyağı, 1 adet doğranmış yeşil biber ile az suda pişirin ve soğumadan blenderdan geçirin. Üzerine ayrı bir yerde hazırlanmış yarım kase haşlanmış küp doğranış tavuğu karıştırın ve büyük bir kasede servis edin. Bu çorbanın kalorisi büyük bir kasede yaklaşık 110 kaloridir. Normal şartlarda et, yoğurt, salata ve ekmek yediğiniz akşam öğününde en az 600-700 kalori aldığınız düşünüldüğünde bu çorba tarifiyle kilo vermemeniz imkansız.