Milliler kazanıp moral buldu

Abdullah Avcı’nın mili takımı, bana göre bundan daha iyi bir kadro oluşumundan öteye gidemez. Hiç kimse, Avcı’yı kadro seçiminden ötürü eleştirmesin.

Ben Bulgaristan maçındaki milli takımımızı farklı, Real Madrid’de forma giyen Nuri Şahin’i farklı bir gözle izledim. Nuri’nin bir Real Madrid’li olarak milli takıma katkısı, bu kadar kıt ve kısırdöngüler içinde olmamalı diye düşünüyorum. İyi futbolcu mu, evet. Ama ondan beklenen sadece ayağına top geldiği zaman sağa-sola vermek ile yetinmek değil. Belki bir şutu üst direkten döndü. Ama agresif futbolda yok. Atletico Madrid’e transfer olan Emre’ye bakıyorum. Kafasındaki bütün problemlerinden arınmış, olağanüstü olumlu... Sakin olduğu zaman zaten takımına katkısı tartışılamaz.

Milli takımımız, dün akşam özellikle ilk 45 dakikada topu ayağa oynayayarak, daha fazla topla birleşerek, rakibi Bulgaristan’a da zaman zaman çok iyi pres yaparak, hep oyuna ağırlığını koyar gibi gözüktü. Ama beklentimiz olan, gol bölgelerinde pozisyon üretiminde yeterli değildi. Attığımız gol, Nuri’nin korner atışı sonrasında Ömer’in iyi bir zamanla vuruşuyla geldi. Maçın son dakikalarında Burak oyuna girdikten sonra, bir-iki tane net pozisyon yakalayabildik; bunlardan birinde de golü bulduk... Burak ilginç bir futbolcu... Pozisyona giriyor, çok kaçırıyor ama atıyor. Helal olsun!

Hazırlık maçlarındaki beklentilerin karşılığı puan değil. Adı üstünde, hazırlık ve gazozuna oynanan maçlar. Bulgaristan, geçmiş yıllardaki gibi değil. Ununu elemiş, eleğini asmış görüntüde. Oyun disiplinimiz mükemmel. Topu ayağa oynayan görüntümüz de güzel. Bir de net gol pozisyonları üretebilsek, sadece duran toplara sığınmasak, daha iyi olacak.

İsmail Köybaşı’na, çapraz bağları koptuğu için, olağanüstü büyük bir üzüntü içinde olduğumu belirtip, geçmiş olsun dilemek istiyorum.

Ben; milli takımımızın performansının ne kadarı doğru, ne eksiklerimiz var; bunu görmek için, Portekiz maçını bekliyorum. Böylesi galibiyetler elbette moraldir. Ama Abdullah Avcı asıl sınavını Portekiz karşısında verecek. Oyun disiplinini takıma iyi aşılasın, gol bölgelerinde daha aktif bir takım yaratsın istiyorum... Birlikte göreceğiz.