Okyanusu geç derede boğul...

Kanal D Haber Pazartesi akşamı büyük iş yaptı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’la Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir’i karşı karşıya getirmek her televizyoncunun rüyasıydı bunu Birand başardı. Hadi Ünal Aysal Galatasaray Lisesi’nden sınıf arkadaşı ama Özdemir’i yayına getirmek ve Aysal’ı buna ikna etmek Birand tarzı televizyonculukla olur. Bu haliyle Kanal D Haber okyanusu geçti. Ancak seyircinin bu konuşmaları beklediği dönemde Birand kendi kalesinde bir gol gördü. Kam spikerde Başbakan Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ak Parti Genel Merkezi’ne geçtiğini söyleyen Birand, muhabir Bakanlar Kurulu uzadı, Başbakan az sonra Ak Parti Genel Merkezi’ne gelecek deyince şaşırdı ama bozuntuya vermedi.

O ana kadar muhabir İhsan Yıldız’ın gözaltına alınan taraftarların adli sicillerini vermesi ve diğer haberleriyle iyi giden bir bültendi. Kimse kusura bakmasın burada kabahat Birand’ın değil Ankara ve kam spikerleri okuyan ekibin. Tüm gözlerin sana çevrildiği bir bültende böyle ucuz hatalar yapıp, ekran önündeki silahını zor duruma düşürmeyeceksin... Yani okyanusu geçerken derede boğulmayacaksın.

Beklenen son

Türk’ün Uzayla İmtihanı sona erdi. Show TV’nin umutlu olduğu ve denenmemişi deneyen bir işti. Altındaki Tayfun Güneyer imzası da umutlu olmak için yeterli sebeplerden biriydi. Ancak dizi garip bir şekilde abartılı mizaha takıldı ve orada kaldı. Türk halkı ince esprilerden hoşlandığını daha önce defalarca gösterdi ama nedense senaryo ekibi bunu fazla dikkate almadı. Karşılarında son derece sağlam bir rakip vardı ama ringe bunu bilerek çıktılar. Yaz sezonu dizisi olsaydı belki daha fazla iş yapardı ama kafalarda ertesi gün konuşulacak birşey bırakmazdı.

Alaska’ya akın

Discovery Channel’ın pazartesi geceleri yayınları nedeniyle bu yaz Alaska’ya akın olursa şaşırmayın. Programlarda önce karada sonra da Bering Boğazı’nda su altında son derece küçük yatırımlarla yüzbinlerce dolar değerinde altın çıkarılıyor. Eminim bir çok insanın bu yayınlardan sonra iştahı kabarıyordur. Ancak dev dozerlerle yıkılan ağaçları gördükçe insanın canı çok sıkılıyor.