Olay şimdi doğru okunuyor

21 Aralık 2011 tarihinde Uludere’nin Irak tarafından Türkiye’ye geçmek için yola dizilmiş kervan, PKK şüphesi ile bombalanmıştı. O gün PKK başarılı bir taktikle, ülkemizde bulunan uzantıları ile “bu ne biçim vahşet, kendi vatandaşını nasıl bombalarsın, bunun sorumluları kimlerdir” diye yaygara yapıp, kamuoyunda hükümeti ve orduyu suçluluk psikolojisine soktu.

Olayın Irak tarafında olduğu, o insanların giyimi kuşamı PKK ile ayni olduğu, PKK da ülkeye silah sokarken katırlardan oluşan bir kervan kullandığı bilinen bir gerçek değimli? Dahası var, o geçitlerden PKK’nın haberi olmadan ona haraç vermeden onlarla işbirliği yapmadan geçmek mümkün mü?

Hal böyle olunca, bir komutan, ülkeye gelmekte olan bir konvoyun sade vatandaş olduğunu nereden bilecek. Zaten sade vatandaşın orada işi yok, o gümrük kapısından geçip gelecektir.

Yaratılan suçluluk atmosferi ile devlet ricalinden ziyaretler, taziyeler, özür dilemeler yapıldı, tazminatlar sözü verildi. Ortada bir yanlışlık yok, orada PKK ile işbirliği içinde olan bir gurup onların eşliğinde ülkeye gelirken bombalanmış (bir orantısız güç kullanım var ama gecenin o saatinde Mehmetçiği Irak içine sokmak da yanlıştı). Ölen PKK’lıların cesetleri kurtulanlarca Irak’ın içlerine götürülmüş. Hükümet dolduruşa getirilmişti, araştırmalar, soruşturmalar birbirini takip etti. Şimdi görüyorum ki “resim doğru okunmaya başlandı”

Bakan soruyor. Irak’ın o bölgesi KCK kontrolünde, sizin ne işiniz vardı orada. Bakanın söyleyemediği “Siz PKK ile işbirliği ve desteği ile karın tokluğuna kaçakçılık yapıyorsunuz, rantını da PKK ya veriyorsunuz, o rant dönüp bize mermi olarak sıkılıyor” cümlesi olmalı.

Ama bu gerçek dillendirilmese de herkes artık bunu biliyor. Bombalama emrini kim verdi, bilgiyi kim verdi yaygarası koparılıyor. Doğru yapılan bir iş var. O konvoyu gören her kim olsa idi, o saatte bir bölük insanın Türkiye’ye gireceğini görünce ateş açacaktı. Bu, kim bilgi verdi yaygarası da, bizim ABD den silahlı, insansız araç almamızı önlemek için çıkarıldı. Ben hükümet yerinde olsam, yüz milyon dolar harcayıp, gelecek 2 yıl içinde silahlı insansız aracı yurt içinde yerli ürettirirdim.