Olıver Stone'un setinde kimse size pamuk şeker vermez

Gossip Girl dizisiyle tanınan Blake Lively, usta yönetmen Oliver Stone’un aksiyonu bol son filmi Savages-Vahşiler’’in başrol oyuncularından. Moda dünyasının da peşinde koştuğu 1987 doğumlu ABD’li yıldızdan özel röportaj ilk kez STAR pazar’da.

-Savages’da rol almanın en çekici gelen yanı ne?

Oliver Stone’un büyük hayranıyım. Daha senaryoyu okumadan önce filmdeki karakterim hakkında konuştuk. Cesaret isteyen bir filme benziyordu ve bu projenin bir parçası olmak beni çok heyecanlandırdı.

-Senaryoyu okuduğunuzda ilk tepkiniz neydi?

Her sayfasına bayıldım. İlk başta Oftelya’yı oynayıp oynayamayacağımdan emin değildim çünkü onun duygularını hissetmedim. Oliver Stone ile çalışıyor olabilmek ve ‘O’ gibi karmaşık bir kadını canlandırmak onur vericiydi. Çok fazla yönü ve açısı var. 

-Aynı kadına aşık iki gencin (Taylor Kitcsh ve Aaron Johnson), onun uyuşturucu karteli tarafından kaçırılması üzerine girdikleri mücadeleyi konu alıyor film... Kitcsh ve Johnson, gerçek hayatta da yakın arkadaşlar. Sizin iletişiminiz nasıldı?

Gerçek hayattaki karakterlerine hiç benzemeyen iki karakteri canlandırdılar. Ayrı ayrı ve beraber kurduğumuz ilişki de farklıydı. Erkekler birbirlerine daha çok bağlı. Bu da hikayede geçenlerin bir yansıması. 

SALMA KENDİNİ SEVDİRİYOR!

-Role hazırlanmak için kimlerle tanıştınız?

Birçok insanla tanıştım. Hatta dokuz yaşında kaçırılmış bir kızla bile konuştum, şimdi 14 yaşında. Her şeyi konuştuk. 

-Sete gittiğinizde nasıl bir enerji vardı?

Oliver Stone’un setlerinde sizin elinizi tutan, çekimler arasında sizi pamuk şekerle  besleyenlerin olduğu bir ortam yok. Stone çok ciddidir. Böyle bir sette olmak büyük bir şanstı çünkü bizi sürekli zorlamasına rağmen iyi bir film çıkaracağını biliyorduk.

-Filmde, Meksikalı uyuşturucu kartelinin başındaki Elena’yı canlandıran Salma Hayek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Salma odaya giriyor ve herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor! Daha önce Salma kadar kendisiyle barışık birini tanımadım. Kendini sevdiren, güvenilir ve samimi biri.

-Beraber bazı hassas sahneleriniz var. Onunla çalışmak nasıldı?

Karakterimi onunla birlikte oluşturabildiğim için çok şanslıydım çünkü filmdeki rolüm zordu. Salma ile birlikte saatlerce oturup sahneleri çalışıyorduk. Bunun gerçekten çok faydası dokundu bana.

-Onun hakkında sizi en çok ne şaşırttı?

Salma Hayek’in ne kadar güçlü olduğunu görmek ve yaptığı şeye kattığı tutku...  

-Benicio Del Toro’nun canlandırdığı acımasız katil Lado karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz? Onunla çalışmak nasıldı?

Stone, oyuncuyu nasıl zorlayacağını bilen, etkileyici bir adam. Ona güvendim. Benicio’nun canlandırdığı karakter ise korkutucuydu ama durumu kurtaran kişiydi Benicio! Ona da çok güvendim.

-Sence Savages-Vahşiler  nasıl bir film oldu?

Erkek merkezli bir film, aynı zamanda aşk hikayesi. İçinde neredeyse Shakespeare’e ya da onun eserlerine ait şeyler var. Çok şaşırtıcı!  

-Sizce filmdeki vahşiler kim?

İzleyiciler de dahil herkes!