Özür dilemedikçe kaleminiz hep kirli kalacak

Bütün dünya biliyor ki, 28 Şubat postmodern darbesi, silahlı kuvvetlerin öncülüğünde yargı, siyaset. iş dünyası, sözde sivil toplum kuruluşları ve medyanın ittifakıyla yapılmıştır.

Böyle olmasına rağmen, tam da 28 Şubat için yargı sürecinin başladığı şu günlerde bazı medya mensupları biraz da suçlulukla son derece şüpheli davranışlar sergiliyorlar.

Telaşlanmalarını anlayabiliyoruz. insan bir suça iştirak etmişse, doğal olarak elleri ayakları birbirine dolanır. Bu da insani bir durum.

Ancak bazıları var ki, adam gibi çıkıp “Evet biz 28 Şubat’ta darbeye yardım ve yataklık ettik. Darbe gibi yüz kızartıcı bir suça ortak olduk. ‘Hoca direniyor’, ‘Ya uy ya çekil’, ‘Gerekirse silah kullanırız’ şeklinde manşetler atarak millet iradesinin açıkça gasp edilmesine yardım ettik. İnsanların hayatlarını karartan postmodern darbe için lojistik destek verdik, övgü yazıları yazdık. Türk basınını illegal fişlemeler için alet olarak kullandık özür dileriz” demeyi beceremiyor.

Ne yazık ki, 28 Şubat’ın illegal fişlemelerine katılan gazeteciler, şu ana kadar özür dilemeyi beceremediler. Böyle onurlu bir davranış sergileyememeleri elbette büyük bir zaaf. Ancak buna rağmen, şimdilerde ortaya çıkıp köşelerinde “Aslında biz habercilik yaptık. Eğer bizim yaptığımız bir suçsa, dönemin siyasi iktidarı da 28 Şubat kararlarına imza atarak suç işlemiştir” mealinde yazılar yazmaları tam bir utanmazlık örneğidir ve da ahlaksızlıktır.

Anayasayı ve yasaları hiçe sayarak bir siyasi iktidarın yıkılmasına, halkın oylarının gasp edilmesine ve illegal bir yapılanma olan BÇG’nin milyonlarca insanı fişlemesine yardım edeceksiniz, sonra da çıkıp dönemin siyasi iktidarını suçlayacaksınız, pes doğrusu...

28 Şubat soruşturma sürecinde, özellikle medya bağlamında ince bir ayar yapılmasından yanayız. Ve asla intikamcı bir anlayıştan yana değiliz.

Ama şunu da herkes bilmeli ki, 28 Şubat’ta kalemlerini kirleten gazeteciler özür dilemedikçe, milletin hafızasında hep “kirli gazeteci” olarak kalacaklar.

STAR’da her Çarşamba ve Cuma KPSS günü

Geçen haftadan itibaren vermeye başladığımız KPSS kitapçığı okurlarımızın büyük teveccühüne mazhar oldu. Bilindiği gibi, Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftada iki gün KPSS kitapçığı veriyoruz. Çarşamba günü verdiğimiz KPSS kitapçığı ön lisans, Cuma günü verdiğimiz kitapçık ise lisans mezunlarına hitap etmektedir.

Bu arada, her Cumartesi Üstat Necip Fazıl’ın Büyük Doğu dergisinin tıpkı basımını vermeye devam ediyoruz. Yüzyıllık bir fikir ve aksiyon mücadelesinin adı olan Büyük Doğu’ya okurlarımızın gösterdiği büyük ilgiye teşekkür ediyoruz.

STAR’da sınırsız kültür hizmeti

STAR’da 18 Nisan’dan itibaren yeni bir kültür hizmeti başlıyor. Dünyanın evrensel kültür değerlerini oluşturan Türk ve Şark klasiklerini 29 kupon karşılığında okurlarımıza armağan ediyoruz.

STAR okurlarının desteği ile büyüyor

KPSS kitapçıkları, Büyük Doğu dergisi ve şimdi de Türk ve Şark klasikleriyle birlikte, büyük bir kültür hizmetinin altına imza atan STAR’ın 9-15 Nisan tarihleri arasındaki haftalık ortalama net satışı 164 bin 067 oldu. STAR, okurlarının desteği ile daha büyük hedeflere yürüyecek. Bütün okurlarımıza sonsuz teşekkürler...