Ramazan’da alınan kilolara veda edin

Metobolizma hızının düştüğü Ramazan’da iftar ve sahurda kalorili besin tüketenler 4 ila 7 kilo aldı. Bayram sonrası yapacağınız diyetle fazlalıktan  kurtulabilirsiniz.

Ramazan süresince alınan kilolara hızla çözüm bulmalısınız. Aksi takdirde alınan kiloların vücutta yağ deposu halinde uzun süre kalması kilo vermeyi zorlaştırır. Araştırmalara göre ramazanda kadınlar ortalama 3-5, erkeklerse 4-7 kilo alıyor. Çok az kişi oruç tutarken kilosunu koruyabiliyor. Aslında kilo almayı sağlayan en önemli faktör iftar ile sahur arasında yenen yüksek kalorili ve şekerli yiyecekler. Kilo alanlar için kısa sürede aldığı bu kiloları vermenin çözümü çok kolay. Disiplin ve motivasyonla uygulayacağınız 10 günlük diyetle 3-4 kilo verebilirsiniz. 10 günde 3-4 kg vermek kanda kolesterol düzeyinin normale gelmesini, kan şekeri dengesinin korunmasını, vücutta oluşan aşırı ödem ve yağlanmanın hızla azalmasını da sağlar.

Buzdolabında saklayın

Bunun için 10 gün boyunca buzdolabınızda bulunan besinleri hızla değiştirmenizi öneririm. Kilo vermek için buzdolabında bulunduracağınız besinler şunlar: Yumurta, balık, zeytinyağı, sebze ve meyve, ruşeymli veya yulaflı ekmek ve yoğurt.  

10 günde en az 3 kilo verdiren özel diyet listesi:

-Kahvaltı: 2 adet haşlanmış yumurta 1 ince dilim yulaflı veya ruşeymli ekmek bol domates salatalık taze biber çeşitleri ve taze nane-maydanoz

-Ara: 1 kase yoğurt

-Öğle: 1 küçük tabak zeytinyağlı sebze yemeği 1 ince dilim yulaflı veya ruşeymli ekmek ve çoban salatası

-Ara: 1 kase yoğurt

-Akşam: Doyana kadar ızgara fırınlama veya buğulama balık ve bol yeşilliklerle hazırlanmış salata

Ara: 1 kase taze doğranmış veya 1 orta boy veya 1 ince dilim mevsime uygun taze meyve

Diyeti uygularken;

-Şekersiz açık ve az limonlu siyah çay istenildiği kadar içebilirsiniz,

-Türk kahvesini şekersiz 1 fincandan fazla içmemeye özen gösterin,

-Diyet ürünler, diyet içeceklerden uzak durun,

-Günde 4 şişe yemek yanında veya öğün aralarında maden suyu için,

-Her gün en az 50 dakika tempolu yürüyüş yapın.