Ronaldo’nun gecesi

Almanya ve Danimarka oyuna dikkatli başladı. Tabiri caizse ölüm grubundan ufak bir hatanın final şansını yitireceğini bildiklerinden en az hatayla oynamaya çalışan iki takım gördük sahada. Buna rağmen sahaya daha iyi yayılan Almanya’ydı. İyi bir organizasyonla golü atan da Panzerler oldu. Erken gelen gol Almanya’yı biraz rahatlasa da Danimarka’nın dünya futbolundaki yerini düşünürsek, Vikingler’in kolay pes etmeyeceği ortadaydı.

İşte o Danimarka kısa bir süre sonra beraberliği sağlayan gole kavuştu. Erken gelen goller, oyunu iyice bonkörlü oynamak mecburiyetinde bıraktı. Her iki takım adına temkinli rakibin hata yapmasını bekleyen oyun şekli futbolcuların rahat oynamasını engelledi. İlk yarıda yine de daha çok topa sahip olan, daha az hata yapan Almanya oldu.  Almanya ikinci yarıya daha çok top gezdirerek başladı. Bütün devre boyunca da bu taktikle devam etti. Almanya bütün turnuvalarda aynı şekilde davranıyor ve turnuva takımı olduğunu ortaya koyuyor. Danimarka bunu kırmak adına vargücüyle çalışmasına rağmen futbolda her şey olabildiğini göz önüne almamız gerektiğine rağmen dengeli oynayan Almanya karşısında Danimarka çok zorlandı.

Hollanda ile Portekiz arasındaki maça geçersek, dünya futbolunda önemli bir yere sahip olan iki takım oyuna dikkatli başladı. Rakipleriyle mücadeleler içinde akılları ise öteki maçtaydı. Her iki takımda da yetenek açısından futbolcuların bol olduğu bunları sahaya yansıtma uğraşında oldukları gözüktü. Bu yetenekli futbolcuların bir de takım oyunu oynamaya çalışması futbola güzellik getirdi. İlk yarıda verilen mücadele bence futbol adına olumlu görüntü ortaya çıkardı. Her iki takımda ilk yarıda neticeyi değiştirmek adına bir şeyler yapsa da ilk yarıda eşitlik bozulmadı.

İkinci yarı oyunun daha çok hakimi Portekiz’di. 80. dakikaya girildiğinde iki tane net gol pozisyonu yakalayan Portekiz oldu. Ama grupta herşeyin olabileceği bu pozisyonda futbolcuların ortaya kendi kimliklerini koyması zor oldu. Buna rağmen kişisel becerileri daha çok olan Portekiz, Ronaldo’nun takımını sırtlamasıyla çeyrek finale yükseldi.