Sadri Şener fenomeni

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener pazar akşamından beri elinde kılıç medya doğruyor. Önce katıldığı yayında TRT programcılarına çaktı.Ardından Teke Tek’e çıktı, futbolculara teşhis koymaktan başlayıp, NTV’yi FB TVolmakla suçlamaya kadar işi vardırdı. Şener’in söylediklerinin bir kısmı ya da tamamı doğru olabilir ama ortada mutlak bir başarısızlık olduğu da kesin. Maalesef hiç kimse Şener’e başarısızlığı, mesela Trabzonspor’dan giden Selçuk ve Engin’in Galatsaray’da gösterdiği perfomansı soramıyor. Başkan medyayı doğrarken acaba iğne çuvaldız sözünü hiç aklına getiriyor mu?

İyi konuk iyi sunucu

Bazı isimler vardır, iyi birer konuk oldukları için seyirci onları soru soran değil cevap veren adam olarak görmek ister. Mehmet Barlas herhalde bu isimlerin en önemli örneklerinden biri durumunda. NTV’deki programına çok iyi konuklar alıyor ama konuşmalar genel kitlelerde beklenen etkiyi yapmıyor.Bunun üç sebebi olabilir, birincisi konuşmalar fazla entellektüel seviyede bulunabilir,ikincisi başta da söylediğim gibi seyirci Barlas’ı ve genel kültürünü soru soran değil cevap veren, tartışan adam olarak görmek isteyebilir.En tatsız senaryo üçüncüsü ki dizilerden belki de bağırış olmayan sohbete seyirci gelmiyordur.

Bravo Kaya Çilingiroğlu’na...

Kaya Çilingiroğlu ilkeli bir tavır gösterdi ve Telegol yayınını “Dönüp dolaşıp hep aynı şeyleri konuşuyoruz” diye terk etti. Çilingiroğlu cacık şovuna malzeme olmamıştı, tutarlı tavrını sürdürdü.Türkiye’de televizyon programları giderek ilginç bir hal almaya başladı.Canlı yayın şovları, stüdyoda cep telefonuyla oynamak, stüdyodan twit atmak gibi gariplikler hemen hergün karşımıza çıkıyor. Bu tarz durumlara söylenecek sözün ağırlığı kalmadığında yaşanır, sözüne güvenen de bu tür şovlara ihtiyaç duymaz.