Şampiyonlukları havuzda almadık

Aziz Yıldırım nihayet suskunluğunu bozarak futbolumuzun nasıl bir kavgaya doğru son hızla kendisi tarafından götürüldüğünü açıkça ortaya koydu. Aziz Yıldırım cephesinde değişen bir şey yok. Yine devletin kurumları suçlu, operasyon Fener’e yapıldı, ele geçirilmeye çalışıldı ama geçirilemeyecek, falan filan...

Anlayamadığım şu. Kim ele geçirmek istesin ki Fenerbahçe’yi?

Soruya cevap da şu: “Biz kuva-yi milliyeyiz..” Hep aynı demagoji.. Açık bir cevap yok, saldırmaktan da geri durmak yok.

Başka ne dedi Aziz bey, “Havuz temizse, biz kirliysek havuzda olmamalıyız.. Trabzonspor belden aşağı vurdu...”

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de gereken cevabı verdi.

Bu cevap Sadri başkanın şahsi cevabı değil, camianın tepkisidir. Çok da doğrudur. Sorumlu eğer ben olsaydım ne yapardım?

1- Zenginliğin fakir bir toplumda yaşanmayacağını Aziz Yıldırım’a anlatırdım.

2- Derhal amiyane tabirle gidere gider yapardım. Trabzon’un havuzla yaşayan bir camia olmadığını 7 şampiyonluğun altısını havuz yokken aldığını hatırlatırım ve hodri meydan derdim.

3- Sayın Yıldırım’a, Trabzon camiasının Fener camiası ile işi olmadığını bu süreçte sadece kendisini koruduğunu açıkça hatırlatır, belden aşağı vurmak gibi alçaklığın Trabzon camiasında olmadığını ama vurursa, belden yukarı vurduğunu anlatırdım.

Bütün bunların ışığında ufukta görünen şu.. Bu sezon da saha dışı kavgalarla geçecek. Yazılı ve görsel medya, diğer kulüpler ve reklam verenler taraf seçme zorunda kalacaklar ve seçmedikleri tarafın insanlarından maddi manevi zarar görebileceklerdir. Ve maalesef ülkemiz futbolda da ayrışma içine girme sinyalleri veriyor. Son olarak Trabzonspor’la ilgili bir şey söylemem icap ederse, bir hafta Fatih Tekke olayı ile hiç edildi. Hoca istedi başkan veto etti lafları yine ortalıkta dolaştı, taraftar gerildi. Trabzonspor’da ne hikmetse karar vermek uzun sürüyor. Halbuki zaman yok. Aldım veya almadım, bu kadar basit. İcra mercii her zaman ne yaparsa yapsın bir şekilde eleştirilir. Tarih haklı ve haksızı sonra ortaya koyuyor.

Sonuç..Tehlike kapıda. Gelecekteki tehlike sahanın dışında. Camia olarak çok daha fazla kenetlenip, birbirimize sahip çıkmanın zamanıdır derim...