Saracoğlu’nda zafer inananların

Fenerbahçe kendi evinde, Şükrü Saracoğlu’nda sanki maç kaybetmemeye yeminli gözüküyor. Hafızam beni yanıltmıyorsa ezeli rakibi Beşiktaş karşısında da maçı kazanırken yenilmezlik rekorunu 42 maça taşıdı.

Maçın en ilginç noktası olarak görebildiğim pozisyon Edu’nun, kaleci Volkan’a yaptığı sert faulü ve sonrasında yaşananlardı. Fenerbahçe kalecisinin uzun süre saha içerisinde kalıp dizine dikiş atılması ve buna rağmen oyuna devam etmesi nedeniyle böylesi bir özveriyi kutlamak gerekir diye düşünüyorum.

Ortaya konan futbolun kalitesi, her iki takım için de o kadar yüksek değildi. Karşılıklı çok faullü, sert futbolun yanı sıra; olabildiğince pas hataları; maçın kalitesiz görüntülerine neden oldu.

Maçın başında Baroni, topu ayağından açmasa olası golü atan olurdu. İkinci yarı Caner’in sert şutunu Rüştü çok iyi çıkartarak gole izin vermedi. Ardından gelen bir Beşiktaş pozisyonunda ise Egemen, Beşiktaş adına Fenerbahçe kalesinin dibinden golü atan isim oldu.

Bu golden sonra maç hareketlendi.

Kısa bir süre sonra Stoch’un frikikten harika golü maçı eşitledi. Ancak bu golde Rüştü’nün muazzam hatasını da belirtmek istiyorum.

Quaresma’nın bir pozisyonda ayağının dışıyla yaptığı şık gol vuruşunu kaleci Volkan aynı güzellikte engelledi.

Maçın hakemi adına söyleyebileceğim tek şey; standardın altında bazı pozisyonları iyi süzemedi. Değerlendirilmesi gereken kartlardan da uzak kaldı.

Beşiktaş’ın dünya starları diye nitelendirilen futbolcuları Edu, Quaresma, Fernandes, Simao bekleneni vermekten olabildiğince uzak; isteksiz, gamsız görüntü sergilediler. Egemen’in attığı golün dışında kendi kalesine atmış olduğu golle de ezeli rakibinin üç puan almasına olabildiğince yardımcı oldu. Fenerbahçe’de ilk yarıda Selçuk mükemmel futbol sergilerken; aynı Selçuk ikinci yarıda resmen kendi kendini tekzip etti. Olabildiğince çok pas hatası yaptı.

Ben Caner’i sahada kaldığı süre içinde iyi gördüm. Aykut Kocaman tarafından kenara alınmasını çok da doğru bulmadım.

Kaleci Volkan’ı gerçekten tebrik eder; alnından öperim. Stoch için de söyleyeceğimiz son Fenerbahçe galibiyetlerinde attığı gollerle beğeni kazanandı.

Fener yarışta rakibi Galatasaray ile bu maratonu aynı şekilde sürdürmeye devam ediyor. Anlaşılan şu ki; bu Play-Off Süper Final’de Galatasaray-Fenerbahçe heyecanını son dakikaya kadar yaşayacağız.