Süper kahraman süper kalori

MARKETLERDE abur cuburlara ayırılan reyonlara dikkatlice bakın. Bu reyonlar gün geçtikçe daha da genişliyor. Reklam ve tanıtımlar, yüksek karbonhidratlı besin üreticilerinin en önemli silahıdır. Çocuklara yönelik tahıl gevreklerinin yüzde 80’i şekerlidir ve başka herhangi bir besin öğesi içermez. Çocuklar, kutulardaki süper kahraman resimleri veya koleksiyon malzemeleri ile cazip hale getirilen şekerli içecekler ve yüksek karbonhidratlı gıdaları gördüğünde eve eli boş gitmek istemez.

Abur cubur tüketimini artıran nedenler

Dünya Sağlık Örgütü’nün beslenmeyi iyileştirmek adına harcadığı her 1 dolarına karşılık besin endüstrisi hazır gıdaların yenilenmesini teşvik etmek için, 500 dolar harcıyor. Bu durum çocuğun ev yemeği yerine neden abur cuburu sevdiğini açıklıyor. Çocuğunun abur çubur tüketmesinden çoğu ebeveyn rahatsız ancak nasıl önlem alacağını bilmiyor. Çocukların bağışıklık sisteminin geliştği süreçte sağlıklı beslenme yerine abur cubur tüketimi günümüzde yaygın görülen  metabolik sendrom, kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi hastalıkların temelini oluşturuyor. Sağlıksız gidişata dur demek mümkün. 1’e karşılık 1 gücüyle saldıran hazır gıda endüstrisine karşı çocuğunu korumak her ebeveynin görevi.

Çocuğunuzu tehlikeden korumanın yolları

Annelerin hazırladığı yemekler ve sunumu, çocukların beslenme alışkanlıklarını etkiler. Çocuğunuzla birlikle yemek yapın ve sebzeyle meyvenin faydalarından bahsedin.

Çocukların renklere karşı ilgileri vardır. Yeşil, turuncu, sarı ve pembe favori renkleridir. Yemeklerini bu renklerdeki tabaklara koyun ya da sofrayı bu renklerle süsleyin.

Meyve karşımları ve doğal meyve suları hazırlayın.

Çeşitli meyveleri şişe dizerek meyve kebabı yapın.

Meyvelerden lolipop veya dondurma hazırlayın.

Havuçlu veya ıspanaklı kekler veya pastalar pişirin.