TRT, Kanal 1’in hatasına düşmedi

Avrupa Şampiyonası Finalleri’nin TRT’ye sağlam bir reyting getirdiği kesin. Bu tür organizasyonları yayınlayan kanallar ya sadece maç için gelen reytingle yetinir ya da gelen seyirciyi kanalın daimi seyircisi yapmak adına maç önü, sonu, maç arası ve maçlar sonrasına iyi programlar koyar. 2006 Dünya Kupası’nı yayınlayan Kanal 1, o döneme iyi hazırlık yapamadığı için finaller sonrası seyirciyi elinde tutamadı. TRT 1, o hataya düşmeyecek anlaşılan. Maç arası Mint Yapım imzalı işi, tanıtım kuşaklarını doğru kullanışı, TRT Spor’a pas attığı yerler iyi belirlenmiş. Sahadan yansıyan görüntülere gelince mükemmel... İspanya-İtalya maçının ikinci yarısı tam bir yayıncılık harikasıydı. Örümcek kameranın nasıl kullanılması gerektiği konusunda o maçı al ders diye üniversitlerde okut yani. Sıkıntı yok mu derseniz, elbette var, daha önce de yazdım, dünya genelinde maç esnası yorumcu kullanımı giderek azalıyor, onun yerini çift spiker alıyor diye. Keşke TRT de bu yönde bir tercih kullansaydı ama şu ana kadar işler gayet iyi gidiyor...

Benzemez Kimse Sana ama...

Benzemez Kimse Sana ilk bölümünde beklentinin üzerinde bir reyting aldı, çok ilgi gördü. Birkaç ince ayar, mesela yarışmacıların konuşma sürelerinin daha iyi belirlenmesi yayını daha canlı tutacaktır. Sorun olmaya aday yere gelince, orada ciddi bir karar vermek gerekiyor. Yarışmacıların benzemeye çalışacakları kişiyi tanımaları bir artıysa seyircinin taklidi yapılacak kişiyi tanıması on artı. Seyirci bilmediği birinin taklidinin iyi olup olmadığına karar veremez ki... O yüzden herkesin tanıyacağı ünlüler haricinde yabancıları listeden çıkarmak bana daha doğru geliyor.

Vay canına

Artık çok eminim ki on yıl sonra özel şoförlük gibi bir meslek olmayacak. Discovery Science’da pazar günü bir araba seyrettim. Trafik dubaları arasında inanılmaz bir hızla slalom yaptı ve tek bir dubayı bile devirmedi. İçindekiler çığılık çığlığa giderken o araba dakikalarca yoluna devam etti. Bugüne kadar düz yolda kendi başına giden araba çok seyrettim ama bu bambaşka bir araçtı. Gelecekte nelerin değişeceğini görmek adına Discovery Science’ın belirli programlarını kaçırmayın derim.