Trabzonspor için ölenler

Şampiyon takımının iskeletini geçen yıl İstanbul takımlarına kaptırmasının ardından sonra bu sezon da elindeki golcüyü en önemli rakibine kaptıran Trabzonspor kendisinden transfer sezonunda GS ve FB performansı bekleyen taraftarına adeta azap çektiriyor. Bamba, Soner ve Yasin’in hazırlık maçlarındaki performansları ne olursa olsun taraftarın tepkisi dineceğe benzemiyor. En azından bir kısmının...

Burak’tan gelen para ile N’Doye transferine soyunan Trabzonspor’un 4-5 günden beri çıkmaza giren bu transferi nasıl sonuçlandıracağı merakla bekleniyor. Tahminim Trabzonspor’un N’Doye transferinin ardından 1 veya en fazla 2 transfer yaparak transfer perdesini kapayacağı yönünde. Bu transferlerin yabancı olması halinde eldeki yabancı sayısı 15 i buluyor. Tam da burada Şenol Güneş’in uyguladığı akıllı bir taktik göze batmıyor değil. Şenol Güneş hazırlık maçlarında Vittek, Sapara, Brozek ve Czech’i sanki yerleri garantideymiş gibi oynatarak formda tutuyor. Tutuyor ki olası elden çıkarma durumunda kolay takım bulabilsinler. Ben de bu akla şapka çıkartıyorum. Umarım düşük profilli yabancı havuzu yeni transferlerle birkaç basamak daha yükselir.

Forvet kadar Serkan ve Czech’in yerlerine alternatif bulmak zorunda olan yönetim aldığı futbolcuların elden bir bir kaçmasına önlem olarak asla onları birer karakter testine tabi tutmamalı ve şehirle kurduğu ilişki profesyonel bir ilişkiden öteye geçmeyecek futbolculardanhiç kimse AraklılıHüseyin Çimşir veya Sürmeneli Fatih Tekke anlayışı beklememeli.

Bir önerimiz daha var ama dinlenirse. Lütfen transfer edeceğiniz futbolcuya “Trabzonspor için ölür müsünüz?” diye bir soru sorun. “Evet” diyene de kapıyı gösterin. Zira kapıyı kapasan camdan, camı kapasan bacadan atlayarak Trabzon’dan kaçanson yıldızınızın cevabı buydu da hatırlatalım istedik.

Edep ve Akıl İlişkisi

Şike sürecinin bir numaralı örtbas uzmanı olan Demirören federasyonu UEFA disiplin kurulunun vereceği kararı yorganın altında nefesini tutarak bekliyor. Kendileri açısından olay gayet basit. Şike sahaya yansımadı. Polis savcı hayal gördü. Delil denen tapeler, fotoğraflar ise fasa fiso... Çok şükür ki T.C. Mahkemeleri kitabın ortasından konuşabilecek kadar bağımsız. T.C. Mahkemeleri sonucu ilahi adalete bırakmayarak haklı ile haksızı, suçlu ile masumu ayırarak kararını verdi. Verilen karar mahkumiyet kararı olmasına rağmen belli başlı medya kuruluşları sanki hiçbir şey olmamış gibi davranarak olayı unutturacağını düşünüyor.

Herkes başını kuma gömse de her Cumartesi günü başta İstinye’de TFF binası önünde şimdilerde ise Taksim meydanında “Yeşil sahada da adalet” arayanlar susacağa benzemiyor. Ellerinde döviz ve pankartlarla sessiz eylem yapan gurubun elindeki bir dövizde yazan şu söz takılıp kalmış aklıma: “Edep aklın tercümanıdır. Herkes edebi kadar akıllı, aklı kadar da şereflidir”

Blatter’e tavsiyeler

Bildiğiniz gibi sadece Türkiye değil FIFA’da rüşvet skandalıyla çalkalanıyor.14 yıldır FIFA başkanlığını yürüten SeppBlatter’in istifası isteniyor. Bugün akıl dağıtma günümüz ya ondan dolayı Blatter’e de bir akıl verelim.

İşin zor Sayın Blatter. Ben yerinizde olsam Türk taklidi yaparım. Ya da en iyisi TFF Başkanı Sayın Demirören’i veyaTahkim Kurulu başkanı Engin Tuzcuoğlu’nu danışman olarak yanıma alırım.  Çok sıkışırsan da “Sahaya yansımadı” diye rapor vermesi için Etik kurulu başkanı Oğuz Atalay’dan hukuksal hizmet alırsın. Tabi isminin önünde Profesör unvanı olan bir adamın 3 ay ara ile önce ak dediğine sonra kara demiş olmasına takılmazsan...