Trabzon’un defansı kötü olunca...

Dakika 5, Galatasaray’ın kaçırdığı gol adedi 5... Trabzonspor’un savunması hakemin başlama düdüğü ile hata yapmaya başladı. Biraz olsun toparlandı; maç zevkli hale geldi dediğimiz anda Galatasaray daha da istekle saldırmaya devam etti. 23. dakikaya girdiğimizde Galatasaray, Trabzon’da istediğini almıştı. Selçuk İnan iki duran toptan birinde kendisi, diğerinde Necati’ye gol attırarak neticeyi ilan etti.

Sezon başından beri söylüyorum, yine tekrar edeyim. Trabzonspor ne çektiğiyse savunmasının kötü futbolculardan kurulmasından çekti. 34. dakikada sahaya “Beyaz mendiller” atıldı. Bülent Yıldırım oyunu durdurdu ve toplanmasını istedi. Aslında o beyaz mendiller Bülent Yıldırım’a geçen yılki Eskişehir’de yaptığı kötü hakemlikten dolayı atıldı. Ama haberi yok.?

İlk yarı Galatasaraylı futbolcular, Trabzonlu oyunculara bir dakika bile oynamaya fırsat vermedi. O kadar baskı yaptılar ki, Trabzonlu futbolcular pas atacak adam bulamadı.

Serkan orta sahada niye oynuyor? Koşuyor diye ise, koşmuyor. Pas atacak diye ise, zaten pas da atamıyor. Peki Şenol Hoca o zaman Serkan niye oynar?

Fatih Hoca’nın talebeleri ilk yarıda istediklerini almak için canlarını vermeye hazır bir görüntü içindeydi. Buna karşılık karşılarında şaşırmış ne yaptığını bilmeyen bir Trabzonspor vardı. Bu görüntü de skora yansıdı ve soyunma odasına 3-0 önde gittiler. Galatasaray ikinci yarıda skorun verdiği rahatlıkla daha sakin başladı. Bu, Trabzonspor’un işine geldi. Colman ile golü bile buldu. İlerleyen dakikalarda Trabzonsporlu futbolcular o kadar acemi hareketler yaptı ki, eski bir sporcu olarak utandım. Celustka ve Cech kademe hatası yaptı, Giray ve Mustafa savunmanın göbeğinde inanılmaz açıklar verdi. Zokora da Galatasaray ataklarına tek başına karşı koyacak yaşta (!) olmadığından Trabzonspor tamamen çözüldü. Burak Yılmaz oynayınca pas atmadığında kızanlara, oynamadığı maçlarda ileri ucun ne hale geldiğini görmüşlerdir inşallah.

Trabzon için her açıdan önemli olan bu maçta verilen mücadelenin çok kişilikli olduğunu düşünmüyorum. Maçın içerisinde futbolcuların korkudan ne yapacaklarını şaşırdıklarını gördüm. Terim oyuncu değişikliği yapınca Trabzonspor son dakikalarda daha iyi oynamaya başladı. Ama bence Galatasaray oynadığı futbolla hak ettiğini aldı.