Turgay Ciner, Kasımpaşa, Türk filmi

Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla.. Türk filmlerinin en unutulmaz repliklerinden biridir.Kim bilmiyorum ama birisi bugünlerde Turgay Bey’e içinde o replik olan filmlerden birini seyrettirmeli. Belki o unutulmaz replik sayesinde, Turgay Bey, Kasımpaşa Gençlik Kulübü’nün değişen logosu ve semtten yükselen homurtuyu anlayabilir. Bu öyle bir homurtu ki sabah dükkanlarını açan esnaf, gece kapı altından atılmış tepki bildirileri buluyor.

***

Turgay Ciner’in sahibi olduğu medya şirketlerinde çalıştım, kendine ait özel asansör yaptırmayan ya da bindiği asansöre çalışanların alınmadığı bir medya patronu değildir Turgay Ciner. O yüzden “Para benim, kulüp benim, istediğimi yaparım” diyeceğini zannetmiyorum.

Kaldı ki Turgay Bey marka, logo değeri bilen biridir, yüzmilyonlarca dolar yatırdığı gazetesine Habertürk adı vermesinin sebebi de budur. Kendi medya şirketinde markayı ve logoyu koruyan Turgay Bey’in kulüple ilgili aynı hassasiyeti göstermesini beklemek herhalde hata olmaz.

***

Kulübün eski spocuları bugünlerde armada ay-yıldız kullanma hakkı verilen kararı arıyorlar.

İddia o ki, söz konusu izin Kasımpaşa Gençlik Kulübü’ne verildi ve o yüzden de yeni armada yer alan Kasımpaşa Spor Kulübü ismiyle ay-yıldız kullanılamaz. Aslında gariplik burada değil bu işi savunurken kullanılan cümlelerde gizli...

Kulübün İcra Kurulu’ndan Mustafa Hastopal NTV Spor Radyo’da demiş ki “Futbolda eski logo kullanılmayacak yeni yapılan logo kullanılacak. Diğer branşlarda efsane logo olacak.” Madem eski logo için “efsane” diyorsunuz, o zaman niye değiştiriyorsunuz?

***

Bu iş kavgasız gürültüsüz halledilebilirdi aslında. Eski logo eğer günümüz çizgilerine aykırı bulunuyorsa, internet üzerinden oylama yapılır, yeni logo adayları ve mevcut logo arasında Kasımpaşalılar tercih yapardı.

Bunun için Kızılay Meydanı’na tek bir bilgisayar ve görevli koymak yeterli olurdu. Onca iyi transferler

yapıp, insanları heyecanlandıran bir yönetimin iletişim hatası yapma lüksü yoktur. Kasımpaşa, Süper Lig’de de, amatör kümede de olsa, seyircisi olan nadir kulüplerden biridir.Seyirciyi küstürmemek lazım...