Umutlar kaf dağının ardında

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Kulüp Başkanı, talihsiz bir olayın ikamet adresi olarak gösterilen Metris’te tüm Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırmıştı. Fenerbahçeli futbolcular böylesine bir görüntünün ezikliğinin yanı sıra hırs, ihtiras ve kazanma arzusuyla bir sezonu geride bıraktı ve ligi ikinci bitirdi. Ardından Aziz Yıldırım tahliye oldu.

Romenler’in 10 yaşındaki takımı Vaslui karşısında ilk ön elemede tribünde oturan Başkan Aziz Yıldırım’ın bir tek beklenti ve arzusu, şeref tribününde izlerken takımının farklı galibiyetiydi. Biz de öyle bekliyorduk. Ama evdeki hesap, çarşıya uymadı. Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si, akıllara durgunluk verecek kadar kötü futbol oynadı. Seyretmeye gelen 12. adam kitlesi, alınan bu sonuçla hüsrana uğradı. Fenerbahçeliler geçen sene her kazandıkları maçta, “Başkanımız için oynuyor ve onun için kazanıyoruz” diyorlardı. Başkan tribünde... Fenerli futbolcular neredeydi?.. Yazık günah değil mi? Bu adamın tek arzu ve isteği Fenerbahçe’nin galibiyetle Avrupa yoluna koşa koşa gitmesiydi. Ama bu gerçekleşmedi. Sıkıntılı bir sonuçla Romanya’da rövanşa gidecek. Ne olur? Bilinmez beklentilerdeyiz. Aykut’un takımı iyi futbol oynamıyor. Sow ve Bienvenu de hiçbir iyi görüntü sergilemezken Aykut’un kazığı olarak Fenerbahçe vitrininde asılı duruyor.

Kuyt geldi büyük ümitlerle... O da bu maçta umulanı veremedi.

Krasiç’i aldılar ama o rövanşta statü gereği oynayamayacak. Aykut, Fenerbahçe’de bazı başarılara imza atan teknik adam olurken; Avrupa kupalarında hiçbir başarısı yok. Umut ederim ki rövanşta Vaslui karşısında beklenilen iyi futbolu sergileyen Fenerbahçe olur ve maçı kazanır. Yoksa üzüntülerin sonucu Fenerbahçeliler karaları bağlar, sonuçta da sevinilmesi gereken bir sezon başlangıcı da çöpe atılmış olur.