Üzüm bedenin ecza deposu

Tüm meyveler içinde en güçlü antioksidan içeriğine sahip olan üzüm, gençlik ve sağlık iksiri. Üzüm çekirdeği ve posasıyla hem fiziksel hem de ruhsal sorunların ilacı.

TARİH öncesinden bu yana sağlık iksiri olarak kullanılan üzüm modern tıbbın pek çok alanda kullandığı meyvelerden biridir. Şşeker, asit, kalsiyum, demir, iyot, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ve A, B, C vitaminlerin yanı sıra bilinen en yüksek antioksidana sahip meyve özelliğini taşıyan üzümün besin değeri kırmızı veya siyah olursa biraz daha artıyor. Dikkat edilmesi gereken üzümü çekirdekleri ve kabuğuyla beraber yemek. Bakın  yarım salkım üzüm yemek nelere iyi geliyor...

Beyin hücrelerini besliyor

Bir salkım üzüm, beyin hücrelerini zinde tutar. Üzümün kabuğundaki resveratrol hücre yenileyicidir. Bu madde kanser oluşumunu önlüyor, kalp krizi riskini azaltıyor, ciltteki yaşlılık lekelerini ve kahverengi lekeleri de azaltıyor.

Zehirli maddelerden arındırıyor

Kabuk ve çekirdekleri mideye zarar vermeden sindirimi hızlandırır, bağırsak sisteminin çalışmasını düzenler, bağırsak sancısını giderir.

Çekirdeği  kalp koruyucu ilaç gibi

Akdeniz tipi beslenenlerin, yüksek yağlı beslenmelerine rağmen, kalp-damar hastalıklarına daha az yakalanmala-rının sebebi son yıllarda araştırma konusu olmuştur. Bilim adamları bu konuyu üzün ve çekirdeğindeki OPC içeriğine bağlıyor. 

Diyabetin tatlı çözümü 

Üzüm ve üzüm çekindeği diyabetli ve varisli kişilere son derece yararlı. Gözü maküler dejenerasyon ve kataraktan korur. Üzüm çekirdeği sürekli bilgisayarın başında olan kişilerin göz sağlığının korunmasında da önemli. Çekirdek DNA hasarını azaltarak kanser oluşum riskini de en aza indirmeye yardımcı olur. Cildin bağ dokusunda bulunan kollajeni sağlamlaştırıyor böylece damar sertliği ve damar sertliği ile ilgili çok sayıda hastalığı önler.

Romatizma ve ağrının düşmanı  

Üzüm çekirdeği iltihabi prostaglandinlerin sentezini azaltarak romatizmal hastalıklar, ağrı ve endometrioz gibi durumlarda yararlı. Piyasada bulunan kapsül yerine 1 avuç ya da çay bardağı siyah üzüm kurusu da yiyebilirsiniz. Siyah üzümü ya da kurusunu yerken çekirdeklerini çiğneyiniz, böylece etkisi de artmış olacaktır. Üzüm çekirdeği gibi kabuğu da proanthosiyanidin içerir. Yaban mersini veya Frenk üzümü de proantosiyanidin bakımından zengindir.