Yarışta Acun Faktörü...

Show TV, Acun Ilıcalı’yı kaybetmekle büyük hata yaptı. Geçen sene Acun’un programları artı iyi iki diziyle potaya girmişti. Tam da Kanal D’nin en iyi dizilerinden birinin bittiğidiğerinin de ana karakterlerinin yüzde 50’sini kaybettiği, Fetih gibi çok iddialı bir işin yayın hazırlandığı bir dönemde Acun Show TV’den gitti. Acun demek 3 gün prime-time’da ya birincilik ya ikincilik ve ortalamaya çok sayıda share demekti. Üstelik Acun birinci Kanal D’ye değil büyük ihtimalle yarışta Show TV’nin gerisinde kalan Star TV’ye ya da ATV’ye gidiyor. Yani Show TV basamak düşecek. Acun, her yaptığına koşulsuz evet diyen Show TV’ye haksızlık ediyor diye birkaç garip yorum okudum. İş dünyasında vefa bir yere kadar geçerlidir, biriken alacak rakamları taşınamaz olunca yapacak fazla birşey kalmaz bazen.

Olimpiyatlar ve Güvenlik

Discovery Channel’da pazar akşamı 2012 Londra Olimpiyatları ve güvenlik önlemleri iş-leyen bir belgesel vardı. Spor ve siyah her ne kadar birbirine uymasa da, ruhları tabantabana zıt olsa bile, güvenlik artık oyunların önüne geçmiş durumda. 1972 MünihOlimpiyatları’nın devam eden etkisi mi dersiniz 11 Eylül saldırılarının yarattığı yeniterör algısı mı bilmem, bildiğim güvenlik için harcanan para, kullanılan insan sayısınınşaşırtıcı boyutlara ulaştığı... Burada altı çizilmesi gereken nokta başka... İngilizler güvenlikönlemlerinin bu kadar fazla duyurulmasını bilerek ve istereyerek gerçekleştiriyorlar. Zira busayede caydırıcılığın artacağını düşünüyorlar. Hani alarm takılan evlerde dışarıya konan ve ışık saçan kutular var ya, onlar nasıl hırsıza gelme yakalanırsın diyorsa, güvenlik önlemleri haberlerinin de terör gruplarında benzer bir etki yaratması isteniyor.
Uçak Kazası Raporu
National Geographic’in en iyi işlerinden biridir Uçak Kazası Raporu. Bir uçak kazasının neden gerçekleştiğini, harika canlandırmalarla anlatır. Pilot bir arkadaşımdan uçağa binmekten korkanların bu belgesel dizisini büyük bir dikkatle takip ettiklerini öğrendim. Garip bir ruh hali... Hoş canlandırmalar o kadar başarılı ki insan hakikaten bazen ürperiyor...