Zayıflamada 5 yıldızlı besinler

Yumurta: Bir yumurtanın beyazında, kolesterol ve yağ yoktur ancak sarısında 213 mg kolesterol bulunur. Yumurta başlıca A,D,E ve B grubu vitaminleri olmak üzere diğer vitaminleri de önemli oranda içerir. Sabahları bir yumurta yiyerek gün içinde kendinizi daha tok hissedebilirsiniz.   

MAKARNA: Vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olan makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı düşük. Kolesterol riski yok. Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslardır. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.

Peynir:  Süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olan peynirdir. Protein mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A,B ve E vitaminleri kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir. 100 gram peynir günlük mineral ihtiyacını karşılar. Peynir kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazmedilmesine yardımcı olur.  

KAHVE: Kahvenin, içerisindeki kafein nefes yollarını açıcı bir etkiye sahiptir. Tıpkı yeşil çay ve siyah çay gibi iyi bir antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar, kahve içen yaşlıların, hafızalarının daha kuvvetli olduğunu kanıtlıyor. Parkinson riskini azaltır. Günde bir fincan kahve Parkinson riskini azalıyor. Karaciğeri korur. Sade kahveyi şekersiz tükettiğinizde kalori ve yağ almadan metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. 

KIRMIZI ET: Protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağı olan kırmızı et, vücuttaki dokuların gelişmesi, hasar gören dokuların tamiri için gereklidir. Araştırmalara göre kırmızı etin karbanhidrattan daha uzun süre tok tutma özelliği var. Ancak kırmızı eti haftada 2’den fazla yememek kanserden korunmak açısından önemlidir.  Eti düdüklüde veya buharda pişirerek yemek ise en sağlıklı seçim olacaktır.