AB bize borcunu öde!

"Avrupa neden bizim paranın üzerine yattı. Bize borcu olan 3+3 milyar euro’yu neden vermiyor” diye sordum önceki gün bu sütunda.. Türkiye’deki Avrupa seviciler hemen ayağa kalktı.. Kimi istihza etti.. Kimi hangi yüzle ya da hangi hakla bu paranın peşine düştüğümü sorgulamaya kalktı.. FETÖ’cü tezlerle hükümete, Cumhurbaşkanı’na saldıran internet siteleri bunlar..

Öyle ki, söz verdikleri bu paranın neden ödenmediğini sorguladığım için neredeyse suçlu çıkarmaya çalıştılar beni..  Dün Alman Bakan Gerd Müller, Türkiye’ye mülteci anlaşması kapsamında söz verilen mali yardımların derhal aktarılması çağrısı yaptı da ben de rahat bir nefes aldım.  Artık ipleri Almanya’nın elinde olan medya da düşer belki paramızın peşine.. Sonuçta Türkiye bu vakte kadar 20 milyar euro’nun üzerinde para harcadı mülteciler için. Bahsettiğim tamamı ulusal bütçeden harcanan para.. Anlayacağınız AB’nin proje bazlı yollayacağı 3 milyar euro’da değiliz. Ama(bana sorarsanız 1963’ten beri ama) temel olarak 2004’ten beri sistematik olarak Türkiye’ye yalan söyleyen bir AB’ye neden inanmamamız gerektiğine güncel bir örnek olsun diye yazdım ben..Sonuçta tanıyorlar Tayyip Erdoğan’ı..  Bu vakte kadar alınan 700 milyon euro’yu zarfa koyup, Metro Turizm’in mültecileri taşıyan otobüsünün torpido gözünde geri yollayabileceğini biliyor olmalılar..

Beceremedik!

Financial Times’da bir makale yayınlandı dün.. Jonathan Wheatley imzasıyla çıkan yazı, bu zamana kadar yapılan finansal saldırılara karşı, Türk ekonomisinin nasıl olup da çökmediği konusunda artık özeleştiri mi dersiniz, itirafname mi dersiniz bilemem.. Şöyle diyor Wheatley; “...Türkiye yalnızca bu sene içinde üç tane ciddi terör saldırısına uğradı. Başbakanı değişti, Almanya ve AB ile sürtüşme yaşadı, bir darbe atlattı… Buna rağmen yine de %3 oranında büyüme kaydetti..” Galiba şunu demek istiyorlar; “...Ne yaptıysak olmadı..”

Tehdit mi?

AB Türkiye’yi tehdit ediyor..“Eğer idamı geri getirirsen bizi unut” diyor..

- Teröristleri himaye eden, saklayan, iade etmeyen AB..

- Teröristlerimize pasaport veren AB..

- Terör örgütlerinin, yapılanmasına olanak sağlayan AB..

- Terör örgütlerinin, finansal güç edinmelerine ses çıkarmayan AB..

- Mahkemelerinde teröristleri peş peşe aklayan AB..

“Eğer idamı getirirsen bizi unut” diye tehdit ediyor..

“..Açarız kapıları..” dediğimiz zaman ise;

“Bizi tehdit etme” diye bağırıyor.. Deli gönül diyor;

- Hem köprüleri atacaksın AB’yle..;

- Hem kapıları açacaksın..

- Hem de idamı getireceksin..

500 mülteci sırt çantasıyla Kapıkule’ye yürüdüğünde, koşa koşa Türkiye’ye gelen Merkel’i, ondan sonra görelim bakalım..

#halepölüyor

Bir tür twitter baskısıyla karşı karşıyayız.

Genellikle sosyal medyayı zaten önemli işlerde duyuru için kullanıyoruz..

Ama bir grup türedi..

Twitter hesabına bakıyor..

Kendince önemli saydığı bir hadise hakkında eğer twit atmamışsan saldırıya geçiyor..

“Sen neden twit atmadın?”..

Bu geri zekalı tayfa acaba twit atmayanların Halep’te çocukların ölmesini istediğine falan mı inanıyor?.. Bir twit atarak kaç bebek kurtarıyoruz?..