Abartıda sınır...

Show TV’de Nihat Doğan’ın Umre ziyaretinde çekilmiş fotoğraflardan oluşan bir tanıtım defalarca döndü durdu. Nihat Doğan reytingi olan biri hatta konuşması şarkı söylemesinden daha çok ilgi çekiyor. Yani Saba Tümer, Doğan’ı konuk ederek belirli bir reytingi zaten garanti altına almıştı. Umre fotoğraflarından tanıtım yapılması da konu başlığı açısından anlaşılabilir bir durum ama o tanıtımı üst üste kullanmak da neyin nesi? Reyting için belli konuları abartmak bir yerden sonra ters teper haberiniz olsun.

Ya inananı ne yapacağız

Pazar günü TRT Haber kötü bir saldırının kurbanı oldu. Afyonkarahisar’daki şehitleri taşıyan cenaze araçlarının görüntüsü altındaki spota foto-montajla duble yollar ve kavşaklarla şehitler memleketlerine daha kolay yollanıyor tarzı bir yazı döşendi. Bu saldırı sosyal medyada hemen yankı buldu hem facebook hem de twitter’da paylaşıldı. O foto-montajı yapananın niyeti belli de buna inananları ne yapacağız? O fotoğrafı paylaşan birkaç kişinin profiline baktım, hepsi iyi eğitimli, iş güç sahibi insanlardı. Peki nasıl oldu da böyle bir fotoğrafa inandılar acaba? Birkaç dakika değil birkaç saniye düşünseler böyle bir spot yazılamayacağını, bunun internette dolaştırılan yalanlardan biri olduğunu hemen anlarlar. Demek ki gözlere inen siyasi perde, aklı, muhakeme yeteneğini falan da devre dışı bırakıyor. O fotoğrafı paylaşanların içinde de kötü niyetli olanlar vardır ama hepsi kötü niyetlidir demek kolaycılık olur. Kaldı ki siyasi hırsların gözünü kör ettiği insanların durumu kötü niyetlilerden daha beter zira o insanlar ister istemez her türlü provakasyona alet edilebilirler....

Yabancı yarim...

Kanal 7’de bu yazın flash programı “Ben Bilmem Eşim Bilir”‘i andıran bir yarışma başladı. Yabancı Yarim isimli bu yarışmada bir Türk’le evlenen yabancı gelin ve damatlar yarışıyor. Karşısında sağlam diziler olduğu için günü bir miktar sıkıntılı olsa bile iş yapması muhtemel programlardan biri olacak gibi.