Abartıyı sevmem

Van Persie’nin imzasına 15 bin taraftar geldi, Saracoğlu’nu doldurdu. Daha önemli olan hazırlık maçında ise Fener seyircisi “eksi taraftar” görüntüsü verdi. Neden? Bir gündeki bu değişikliği anlayamıyorum.

Maça gelecek olursak... Fenerbahçe’de gözlemlediğim en önemli konu ve görüntü, kalecilerin zamanlama hatalarından kaynaklanan gollerdi. Dün kaleci Volkan gereksiz yere kalesini terk etti ve Fenerbahçe golü yedi. Pereira’nın en dikkat etmesi gereken şey, savunma hataları ile kalecilerin zamanlama hatalarını önlemesidir bence.

Nani gibi star bir transfer geldi. Ama hala bana bir şey verdiğini söyleyemem. Topuk Yaylası’nda atmış olduğu güzel bir frikik gölünden başka hiçbir görüntüyü olumlu bir şekilde veremedi.

Şampiyonlar Ligi’nin ön elemeleri öncesi, Pereira’nın dikkatini çekmek isterim. Ukrayna’nın Dnipro takımı, geçen sezonun Avrupa Ligi finalistiydi. Bu kadar savunma hatasıyla, bireysel hataları yan yana koyarsak, Fener sadece Dpiro gibi takımlara karşı değil, karşılaşacağı tüm rakipler önünde sıkıntılar çeker.

Ben Fenerbahçe’nin olumlu bir tarafını görmek istedim. Önde basmaya çalışıyor; evet. Fakat savunma hatalarını yok etmiş gözükmüyor. Hücum bölgesinde de çoğalamayan, gol yollarında artıları değil eksileri yaşayan görüntüler sergiliyor.

Fernandao’yu pozisyonlara sokamayan, kanat akınlarından yoksun görünen Fenerbahçe, bu şekil ve şemalle, ileriki maçlardaki beklentileri hüsrana sokar diye korkuyorum.

Pereira her ne kadar istekli, arzulu bir teknik adam görüntüsü sergilemiş olsa bile, Fenerbahçe bana hala bir şey vermiş değil.

Fenerbahçe, ısrarlı bir şekilde transferlere özen gösteriyor. Starları kadrosuna katmaya çalışıyor ve kattı da.

Ama transfer rüzgarları estiren Fenerbahçe eğer buysa, hem kendi kalesinde böyle goller görecek ve hatalar yapmaya devam edecekse, beklentilerin çok uzağında kalır. Benim beklediğim Fenerbahçe’yi hala görmüş değilim. Bu kadar abartı; yalnız transferlerle şampiyonluk rüzgarları estirmek, bana ters geliyor.