ABD zaten katildi

New York Times gazetesi, Afrin’de teröristlerce gerçekleşen intihar bombası saldırısının ardından, “Bu, ABD’yi intihar bombacılarıyla müttefik haline getiren garip bir duruma sokuyor” diye yazdı..‘Bizim müttefikimiz bu intihar bombacıları mı?’ diye sordu..  11 Eylül sonrası her Amerikalı’nın korkulu rüyası haline gelen El Kaide tarzı terör saldırılarını, müttefiklerinin de uyguladığını görünce Amerikan kamuoyu şimdi yüksek sesle tartışmaya başlamış..“..Kimdir bu bizim müttefiklerimiz?..” diye.. Ünlü radyocu Adrian Cronauer’ın Saigon’daki askeri radyoda sabah programını açarken söylediği gibi; “…goooooooooooooooooood morning..” diyelim Amerika’ya.. (‘Günaydın Vietnam’ filminde Cronauer’ı canlandıran Robin Williams’ı da anarak..) Ve soralım non-politik Amerikan kamuoyuna; siz ülkenizi ne zannediyordunuz ya?.. Bir kere o çok korktuğunuz El Kaide’yi sizinkiler kurdu.. Afganistan’daki SSCB işgali sırasında kurdu, yararlandı, yönetti.. Sonra başka başka yerlerde de uygun olduğunda kullandı.. En son kontrolden çıkıp da ABD’yi vurunca yok etti.. Tom Hanks’ın “Charlie Wilson'ın Savaşı”  filmini bulun izleyin.. E DEAŞ peki?.. Bugün Amerikan Başkanı olan Trump’ın, 11 Ağustos 2016’da Florida eyaletindeki Sunrise'da yaptığı konuşmayı bulun dinleyin.. “DEAŞ’ı Obama kurdu.. ‘Ezik’ Hillary Clinton da ona yardım etti…” Bu sözler Amerikan Başkanı Trump’a ait.. ‘Katil’ dediğiniz DEAŞ böyle kurulmuş.. Başka neler bilmek istersiniz? Mesela 11 Eylül’ü bahane ederek hukuksuz bir şekilde Afganistan’a giren ABD’nin 18 yıldır işlediği cinayetleri öğrenmek ister misiniz?.. Kimyasal silah bahanesiyle işgal ettiği Irak’ta kaç yüz bin Müslümanı kestiğini bilmek ister misiniz Amerika’nın?.. “Bizim müttefikimiz bu katiller mi?..” diye soruyormuş şimdi NYT.. Aynı NYT, ABD’nin cinayetlerini sorguladı mı hiç şimdiye kadar?.. Demem o ki ey Amerikalı kardeşim.. Senin ülken zaten katildi.. Yeni bir şey yok yani.. 

 

TTB Operasyonu referans niteliğindedir

Çok kısa ve net ifade edeyim.. Türk Tabipler Birliği, operasyonu, istiklâl mücadelesi verdiğimiz bir ortamda PKK muhibbi çevrelerin aklını başına almasını sağlayacak, işin şakasının olmadığını göstermesi bakımından son derece yararlı olmuştur.. Herkes bu operasyona bakıp bir daha düşünsün.. Mehmetçik Burseya dağlarına teröristleri gömerken, bir Allah kulu da çıkıp, o harekatı gölgeleyecek, tertemiz vatan evlâdı Mehmetçiğin yaptığı işi lekeleyecek söz söyleme hakkına sahip değildir. Çocuklarımızı şehit verdiğimiz bir ortamda, herkes lafını sözünü bilecek ona göre konuşacak.. Bu demek değil ki, operasyon eleştirilemez!.. Elbette siyasi platformda her türlü eleştiri meşrudur.. Ama zemini bu değil.. Haksız bir ‘savaş’ ilanı olmuş gibi, Türk askerini başka topraklara işgale gitmiş gibi gösterecek sözleri söylerken iki kere düşünülmesi gerektiği herhalde anlaşılmıştır.. Türk Tabipler Birliği, çok söyleyecek sözü vardıysa, PKK’nın Diyarbakır’da şehit ettiği Doktor Abdullah Biroğul katledildiğinde söyleseydi, biz de alkışlasaydık.. 

 

Meslek birliklerindeki ‘Türk’ ifadesi

Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve adının başında ‘Türk’ geçen bilumum yapılar, ülkenin böylesine milli bir davasında milli menfaatler karşısında pozisyon aldılar.. Ermeni Patrikliği ve Yahudi Cemaati ise bunun bir terörle mücadele olduğunu görüp destek açıklaması yaptı.. Demek ki, iş, adının başına yazdığın “Türk” kelimesinde bitmiyor.. Önemli olan içini doldurabilmek...