ABD’nin yüzsüzlüğü!

Beyaz Saray sözcüsünün Müslüman Kardeşler’le ilgili açıklaması mânidardı. Sözcü Trump’ın Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan edeceğini söylemişti. 

Hemen belirtelim ki Müslüman Kardeşler örgütü şiddete bulaşmamış, şiddeti reddeden ve barışcı yollarla ülkesine ve toplumuna hizmet etmeye çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

Bu sebepledir ki Arap toplumlarında halkın sevgisini kazanmış, siyaset yaptığı zaman da - Mısır’da ve Tunus’da olduğu gibi-halkın desteğini almıştır. 

Batı emperyalizminin Arap Baharı’nı kışa çevirmeyi hedefleyen müdahalelerindeki en önemli faktör de Suriye’de, Yemen’de ve Libya’da da  yerli ve milli hareketlerin iktidara gelmesinden duyulan korkudur! 

***

Tekrar Beyaz Saray açıklamasına dönelim. Bu açıklamanındarbeci Sisi’nin Trump’ı ziyaretinden sonra yapılmış olması da değişik yorumlara yol açmıştı. 

Newyork Times açıkça bu talebin Sisi’den geldiğini yazdı. Bunun üzerine bazılarıSisi’nin Trump’ı ikna ettiği şeklinde yorumladılar. 

Oysa Trump’ın daha kuşatıcı bir ifadeyle ABD’nin Sisi tarafından ikna edilmeye ihtiyacının olmadığı kanaatindeyim.

Yoktur.

Çünkü, ABD’nin başını çektiği batı emperyalizminin demokrasi diye özürlükler diye insan hakları diye bir derdi yoktur. 

Bu erdemler sadece kendi insanı için söz konusudur. 

***

Sömürdüğü ülkelerin krallıkla yahut diktatörlükle ya da demokrasi ile idare edildiğinin de hiç önemi yoktur. 

Önemli olan çıkarlarıdır. Çıkarlarına hizmet ediyorsa diktatör de olsa, kral da olsa fark etmiyor. 

İnsanları kameralar önünde kurşuna da dizse, konsolosluğunda testereyle insan doğrasa da fark etmiyor. Yeter ki çıkarlarına hizmet etsin. 

Çıkarlarına hizmet etmiyorsa ve baskılarına boyun eğmiyorsa Erdoğan gibi Mürsi gibi demokratik bir şekilde % 52’lik halk desteğiyle de seçilse o siyasetçi kötü adamdır/istenmeyen adamdır. 

***

Trump’ın daha doğrusu ABD’nin Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan etmesinin temelinde de bu düşünce yatmaktadır. 

Ayrıca emperyalizmin Ortadoğu’daki karakolunun daha doğrusu Küçük Amerika’nın tek korkusunun yerli ve milli hareketler olduğunu da bir kenara yazalım! 

Müslüman Kardeşler yerli ve milli harekettir. Bu hareketin çıkaracağı siyasi liderler bağımsızlık taraftarıdırlar, emperyalizme boyun eğmezler, dış baskıların önünde eğilmezler. 

İşte bu sebeple ABD Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanını savunmamış onu deviren Sisi’ye kucak açmıştır.

İşte bu sebeple Arap Baharlarını kışa çevirmek için denemedik yol bırakmamıştır. 

İşte bu sebeple Ortadoğu’daki kukla yönetimler Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etmiştir. 

***

Müslüman Kardeşler terör örgütü değildir ama onu terör örgütü ilan edenlerin terör örgütlerine ve dikta yönetimlere desteği artık resmiyet kazanmıştır. 

Dikta yönetimleri ve terör örgütü YPG’yi açıktan destekleyip bir sivil toplum örgütünü terörist ilan etmeye hazırlanan ABD’nin bu hadsiz açıklamasına yine en güzel cevap Türkiye’den gelmiştir. 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik dedi ki: (ABD'nin olası Müslüman Kardeşler kararı) Avrupa'da ve Amerika'daki İslam düşmanlığını artıracağı gibi diğer yerlerdeki aşırı sağcıların ve İslam düşmanlarının elini güçlendirecek birtakım sonuçlar doğuracaktır. Orta Doğu'daki demokratikleşme taleplerine karşı büyük bir darbe vuracaktır."