Abdulkerim Gök, “İç savaş çıkacak” diyen ben değilim

İç savaş hayali de kuruyorlar ya...” başlıklı yazımda, bir Paralel Yapı yazarının “Testi kırılmadan uyarmış olayım: Ülke bir iç savaşa sahne olabilir” cümlesi üzerinden tespitlerde bulunmuştum.

Konuyu bu köşede tartışırken aynı meselede MHP’li Yusuf Halaçoğlu’nun sözlerine de yer vermiştim:

“Bakın bu “iç savaş” lafını MHP’li Yusuf Halaçoğlu da bir Ak Parti milletvekiline atıfla yaptı.

... ne demiş vekil efendi, “Durum çok kötü. İç savaş çıkarsa binlerce kişi hayatını kaybedecek” bak sen!

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili, MHP’li Halaçoğlu’na “Hocam ne olur Başbakan ile görüş, bölgeyi sizden başkası kurtaramaz” demiş.

Bu Ak Parti Milletvekili de anlaşılıyor ki “Türkiye Suriyelileşir, iç savaş çıkar” tezviratının yayılmasına hizmet ediyor.” (İç savaş hayali de kuruyorlar ya... 03.05.2015 Star)

Pazar günü yayınlanan yazımın yukarıdaki bölümüne itiraz geldi. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök beni aradı ve şunları söyledi:

“Yerel medyada sizin yazınız ve Sayın Halacoğlu’nun sözlerinden sonra tarafıma yönelik eleştiriler yapıldı. Yusuf Halacoğlu toptancılık yapıp tüm Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerini zan altında bırakmıştır. Onu da arayacağım ve kendisini bu cümleleri kimin kurduğunu açıklamasını isteyeceğim. Ama siz bilin, o vekil ben değilim” dedi.

Abdulkerim Gök’e “elbette bu ifadenizi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için köşemde aktaracağım” dedim ve vedalaştı.

On dakika geçti geçmedi, Sayın Gök tekrar aradı.

Ve, “Yusuf Halacoğlu ile görüştüm. O sözleri bana söyleyen Ak Parti Milletvekili asla siz değilsiniz. Ben o ismi açıklayacağım dedi” diyerek Halacoğlu’nun sözlerini nakletti.

Anladığım kadarıyla, Paralel Yapı’nın “İç savaş” hayalini gerçekleştirmek için Alevi ve Kürtlere yönelik tazyik, teşvik ve yönlendirme çalışmalarına çanak tutanların bir kısmı da Ak Parti içinde yuvalanmış görünüyor.

Şimdi Yusuf Halacoğlu’na bir çağrım olacak:

Hangi Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili size “Hocam bölgeyi sizden başkası kurtaramaz. İç savaş çıkarsa binlerce insan ölecek” dedi.