ABDULLAH ÖCALAN DOSYASI-III Pilot Necati ve Abdullah Öcalan

Devlet eski Bakanı ve Emekli Yargıç, 12 Mart’ın ele avuca sığmaz savcısı Baki Tuğ’a göre THKP-C’nin reisi Mahir Çayan’la Abdullah Öcalan’ı finanse eden kişi CIA/MİT elemanı olduğu kuşku götürmez Pilot Necati Kaya’dır: “Mahir Çayan’a bol para verip silahlı eylemlere yönlendiren kişi Pilot Necati Kaya’dır. Sonra da Öcalan’a para verdi; örgüt kurdurdu, finansman sağladı, destekledi. Uzun süre et tırnak gibiydiler.”

Öğrencilik yıllarında Pilot Necati genellikle Kesire Yıldırım’la dolaşıyor, örgüt toplantılarına birlikte geliyorlardı. Hatta Kesire Pilot Necati’yi “Akrabamız.. Aile dostumuz” olarak tanıtıyordu. Öcalan, İmralı’da Pilot Necati’den uzun uzun söz edecekti: “Pilot, Özel Harp Dairesi’ne bağlı bir kontrgerilla. Beni istediği zaman yiyebileceği bir kuş olarak görüyor. Çok paralı. ‘Şu eylemi de yapalım, gereken parayı bulur getiririm...’ diyor. Habire soygun planları getiriyordu. Kemal Pir eylemden yanaydı ben karşıydım. Pilot’la 1977 yılının sonuna kadar hiç ayrılmadık. Kesin devletin adamı... Mumcu da diyordu MİT’in adamı diye. MİT’in adamı olmamız Pilot’la ilişkimiz; o kadar yani... Biz en büyük toplantımızı Ocak 1978’de Pilot’un evinde yaptık. Sayesinde yiyip içip bol para harcıyorduk... Artık MİT mi bizi biz mi MİT’i kullanmıştık, kararını siz verin!”

Öcalan İmralı’da bunları söylüyordu ama bu Pilot Necati’yi neden Güneydoğu’ya götürdüğünü, örgütün önderlerini neden tanıştırdığını, neden toplantılara katılmasını sağladığını anlamak mümkün değil. Pilot Necati 9 Kasım 1982’de Antalya’da uçağının düşmesi sonucu öldü. Kabri Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda. 

Pilotla Apo’nun ilişkisini kim sorgularsa sorgulasın o saat Öcalan’ın hedefine oturuyordu. Pilotla ilgili en küçük bir imada bulunmak bile yasaktı, ya dövülüyor ya da öldürülüyordu. Öcalan’ı koruyup kollayan Pilot, sıra militanlara geldiğinde hayli acımasızdı. Açtığı tezgahlarla nice militanın hapse girmesine neden oluyordu. Öcalan’ın Tuzluçayır toplantısını düzenlediği evin sahibi Sivas-Gürünlü İbrahim Şahin, Pilot’un hapse attırdıklarından biriydi. Şahin hapiste Kemal Pir’le karşılaştı ve Pilot Necati’ye sövüp saydı.

- “Hayrola Şahin?”

- “Pilot Necati p...abi. İhbar etti, İstanbul’a silah götürüyordum.”

- “Aman pilotun adını ağzına alma. Apo seni öldürür.”

Kurulduğu günden bu yana PKK’da kasalık görevi yüklenen Rıza Altun da Hilvan-Siverek’de yakalanmış Diyarbakır Cezaevi’ne konmuştu. Kendisini sorgulayanların başında Pilot’un olduğunu söylüyordu: “...bir ara göz bağım gevşeyip düştü.. Karşımda Pilot Necati duruyordu!”

Öcalan denince akla derin, karanlık ve kuşkulu “tasfiyeler” geliyor. Tasfiye kanlı oluyordu her seferinde. Elbette tasfiyelere kılıf bulmakta da usta. Kendisine en basit bir soru soranlara hemen yaftayı yapıştırıyordu: MİT Ajanı! Diyarbakır, Gaziantep ve daha sonra da Bekaa’da birçok PKK’lı, ajan olduğu öne sürülerek öldürüldü. Suçlayan Öcalan’dı ve Öcalan’ın yanında hep Pilot Necati vardı! Özeleştiri kendini aşağılamak, Öcalan’ın önünde köpekleşmek demekti. Bunu yaşayanlar örgütten kaçıp Avrupa’ya sığınıyor, güvenlik güçlerine teslim oluyor ya da intihar ediyordu. Sadece iki kişi vardı örgütte dilediği gibi konuşabilen; Pilot Necati ve Apo’nun eşi Kesire Öcalan. Necati CIA/MİT görevlisiydi. Ya Kesire Öcalan? Onun da babası Ali Yıldırım MİT’te çalışıyordu! Karısı, en yakın dostu. Yani ikisi de MİT bağlantılı. Ne zaman Pilot Necati öldü, Apo karısı Kesire’yi özeleştiri vermeye ikna etti. Kesire özeleştiri verdiği günün akşamı Bekaa’dan kaçtı ve kapağı İsveç’e attı! Ardından Apo, Pilot Necati’nin derin ilişkilerini hatırladı ve bülbül olup ötmeye başladı! Necati Kaya Özel Harp Dairesi çalışanı, Kesire Öcalan da babadan MİT’çi!!

PKK ve Apo isyan, acı, kan ve gözyaşı demek. Emperyalist Batı ve de Rusya’yla mollaların İran ‘ı yerli işbirlikçileriyle birlikte her türlü kargaşanın hem tasarımcısı hem de uygulayıcısı. Bunların bir numaralı maşası da PKK. Apo 1965-70 arasında namazında niyazında. Derken 1971’de, nedense, Kürt ayrılıkçısı oluyor. Apo 12 Eylül 1980 öncesi Suriye’de Muhaberatın emrine girdi. Bekaa vadisindeki kampa yerleşti; PKK militanlarını Muhaberat eğitmeye başladı. Evren, Hafız Esad’ın muhaliflerini desteklemek yerine Esad’la bir araya gelseydi, Apo’yu da teslim alır PKK’yı da bitirebilirdi. Ama ABD’nin güdümünde olduğundan Esad’la masaya oturmadı. ABD Irak’a saldırınca PKK, ABD ordusunun emrine girdi; US-Delta Force terör örgütünü eğitti. Derken 1999’da CIA tarafından MİT ajanlarına teslim edildi. Öcalan ve Pilot Necati... CIA/MİT evliliğinin doğurduğu
ikizler; Gladyo’nun devşirmeleri. O kadar basit.

(Meraklısına Not: Sayın Necdet Pekmezci’ye ‘Yeşil, Tamam Değil, Reis, Derin Abiler, PKK’yı Kim Kurdu’ adlı yapıtları için teşekkürler.)