Acemice hatalar Fener’i söndürdü

Kadıköy’de 1-0 kazanan Fenerbahçe, bu skorun getirdiği küçük avantajla Zenit rövanşına çıktı. Yanal’ın sahaya sürdüğü 11’e baktığımızda bu sezon fazla forma şansı bulamayan Alper Potuk’un bu kadar kritik bir maçta 11’de oynamasına anlam veremedim.

Maça gelecek olursak, Fener için çok zor bir gece olacağı belliydi ancak bu kadar kötü bir başlangıç da beklemiyordum. Karşılaşmaya fırtına gibi giren Ruslar, henüz 4’üncü dakikada kalabalık ve organize geliştirdikleri atak sonunda Ozdoev’le öne geçti. Bu kadar erken geriye düşmek Sarı-Lacivertli oyuncuların konsantrasyonu ve moralini adeta yerle bir etti. Serdar Azmoun, Dzyuba ve Ozdoev savunmamızı çok zorladı. Nitekim 37. dakikada çok iyi bir kanat organizasyonu sonucunda Serdar Azmoun, Hasan Ali’nin üzerinden kafayı vurup farkı ikiye çıkardı. 

Skorun 2-0’a gelmesiyle Fener’in umutları iyice tükenirken, kaptan Mehmet Topal 43. dakikada takımın imdadına yetişti. Ceza sahası dışından sol ayağıyla füze gönderip, Fener’in soyunma odasına ümitli girmesini sağladı.

İkinci yarıda Alper’in yerine Tolgay’ın oyuna girmesiyle 65’e kadar orta sahada üstünlüğü ele aldık, isabetli paslarla rakibi topun peşinde koşturduk. Bu dakikalarda Fener oynadı, Ruslar seyretti. Moses sürekli şutlarla kaleyi yokladı. 

Kaleci Harun muhteşem bir kurtarış yapıp Zenit’in farkı ikiye çıkarmasını engelledi. Tur için umutlanmışken muhteşem bir gol atan Mehmet Topal’ın yaptığı akıl almaz hata Ruslar’ın ekmeğine yağ sürdü. Azmoun attığı golle umutlarımızı dondurdu.

Gecenin özeti ne derseniz, defansta bu kadar acemice hareketler yaparsanız, bir çuval inciri berbat edersiniz ve Avrupa’ya havlu atarsınız.