Bütün Avrupa ülkelerinde var ama bizde Ýnternet medyasýnýn hala bir yasasý yok. Yasasý olmadýðý için de maðduriyetler, onun da ötesinde tehlikesi artarak devam ediyor.
Beþinci kol faaliyeti yürüten karanlýk odaklar, boþluktan yararlanarak deðerlerimize, devletimize, milletimize topyekûn saldýrýnýn bir cephesi olarak sosyal medya ile internet medyasýný kullanýyorlar.
Hayatýný ortaya koyarak PKK, FETÖ, uyuþturucu mafyasý baþta her türlü çeteler ile mücadele eden Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu bile hedefe konuyor.
Mesela son günlerde Oda TV’nin maksatlý yayýnlarý dikkat çekiyor. Belge, kanýt yok. Sorumlu yayýncýlýk yok. Ciddi haberciliðin arasýna yedirilmiþ ve sýradanlaþmýþ bir yýðýn tezvirat var…
Ýnternet medyasýna artýk bir yasa getirilmesi zorunlu hale geldi.
15 Temmuz FETÖ ihanetinde gördük, son günlerde Suriye’de oynanan oyunlarda da görüyoruz ki, Türkiye dýþarýdan ve içeriden saldýrý altýnda.
Böyle zamanlarda iç cephenin bütünlüðü, provokasyonlarýn ve algý operasyonlarýnýn engellenmesi büyük önem arz ediyor.
Hatýrlayýnýz, Mayýs-Haziran Gezi olaylarýnda, sosyal medyada büyük bir manipülasyon dalgasý oluþturuldu. Özellikle yurt dýþý baðlantýlarý ile iyi koordine edilmiþ, yönetici gücü olan, safha safha ilerleyen bir sosyal medya saldýrýsýydý bu. (Benzer bir organizasyon, ayný dönemde Mýsýr’da Kahire Tahrir Meydaný olaylarýnda devreye girdi. Orada darbe yapýldý. Çok þükür bizde Taksim’i Tahrir’e benzetenler çýktý ise de milletimizin desteði ile Erdoðan bu saldýrýyý önledi.)
AK Parti'ye karþý ilk yasa dýþý muhalefet, Gezi olaylarýnda "Sosyal Medya"da yapýldý. Dikkat çekici olan þuydu: Sadece Twitter ve Facebook deðil, internet siteleri de saldýrýnýn, algý operasyonunun tamamlayýcýsý, önemli bir parçasýydý…
Gezi olaylarýnda netice alamadýlar. 15 Temmuz hain darbe giriþiminde netice alamadýlar. Kur/dolar üzerinden baþlatýlan ekonomik saldýrý ve Ýdlib’deki geliþmeler gösteriyor ki bugün yine dar bir geçide giriyoruz.
Böyle bir dönemde internet medyasý yasasýnýn çýkarýlmasý konusunda artýk ihmalkâr olamayýz.
Bugün internet medyasý etki gücü açýsýndan yazýlý ve görsel medyanýn önüne geçti.
Bu konuda Ýnternet Medyasý Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Hadi Özýþýk, 2005 yýlýndan beri yasanýn çýkmasý için dernek olarak mücadele ediyor.
Sayýn Süleyman Soylu Temmuz 2013’te AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý olarak bu derneðin “Ýnternet Medyasý Buluþmalarý”nýn ilkine katýlmýþtý.
Masanýn etrafýndakiler sorunlarýna raðmen sorumlu olmayý isteyen gerçek gazetecilerdi. Yalan haberleri düzelten, bu konuda provokasyonlara alet olmayan, toplumun ateþini, gerginliðini düþürmeye çalýþan internet medyasý temsilcileriydiler. Bazý köþe yazarlarý toplumu tahrik ederek doðru olmayan haberler yazdýðýnda sorumluluk sahibi internet medyasý, bunu anýnda düzeltip doðrusunu kendi takipçileriyle paylaþarak yapýcý oldu.
Ýnternethaber Yönetim Kurulu Baþkaný Hadi Özýþýk 18 yýldýr býkmadan usanmadan haykýrýyor: Artýk internet medyasý, üvey evlat muamelesi görmemeli. Fikri, zikri ve zihni kötüye iþleyenler, bu sektörü kirletmesin. Adam elinde bilgisayar, terör estiriyor... Bir haber yazýyor, google anýnda endeksliyor... Masum insanlar iftiralarla karalanýyor. Canlar yanýyor, ocaklar sönüyor... O haber silinene kadar caný yanan kiþinin ne iþi kalýyor, ne de itibarý... Yasa olmayýnca böyle oluyor maalesef... Biz sorumlu gazetecilik yapmak istiyoruz. Allah rýzasý için bizi 'sorunlu' olmaktan kurtarýn.”
Basýn yasasýna eklenecek tek bir madde ile halledilebilecek bu meselenin, artýk beklemeye tahammülü kalmamýþtýr.