Acıyı Bal eylemek

Bir sene önceki Türkiye Kupası’nda oynattığı futbol ile gönüllere taht kuran ve bu futbol sayesinde adını Türk futboluna ezberleten Mustafa Reşit Akçay adına çok önemli bir maçtı, Balıkesirspor maçı. Ama iyi sonuçlanmış Kayseri Erciyes maçının arından Türkiye Kupasındaki umutlarını Balıkesir’de bırakarak döndü Trabzonspor. Eldeki oyuncu kadrosu üç platformda mücadele vermeye yönelik oyuncu değişikliği veya rotasyona izin vermediği için Mustafa Reşit Akçay’ın her revizyon anlamındaki değişikliği sürprizlere açık olabiliyor. Üç kulvarda verdiği mücadeleyi taşıyacak kadro zaafı Balıkesir’de zirve yaptı. PTT 1.Ligin en iddialı ekiplerinden biri olan Balıkesirspor’un kupada işi o kadar rast gitti ki Trabzonspor daha yola çıkarken karşılaştığı hava muhalefeti sahaya çıkmadan ‘O’nu yormuştu. Maç içinde yapılan rotasyonlar zaten korku ile maç izleyen taraftara “Aman Trabzonspor’un kadro ayarları ile oynamayın” dedirtti.

Bu arada bir süredir Trabzonspor kadrosunun %75’i sayılan Kaleci Onur’un Manchester United’ın radarına yakalanmış olduğunu okuyoruz ve duyduğumuz anda Trabzonspor yönetimi yerinde ve çok hızlı hareket ederek sözleşmesindeki 2016 ya kadar olan süreyi 2018’e 7,5 milyon euro’ya serbest kalır maddesi ise 15 milyon euro’ya çıkartarak sorunu çözdü. Şayet bu durumda bile Onur 2018’de transfer edilirse Türkiye tarihinin en büyük çaplı transferi olacak. Hem de bir kaleciye verilecek bu para. Ve Onur bunun 100 kat fazlasını bile hakkediyor benim nazarımda. Trabzonspor yönetiminin daha önceki vakalarda rutin gitmeyen işleri asla yönetemediğini görmüş endişelenmiştik ama Trabzonspor ruhunu yansıtan yegane ismin kadroda kalması taraftarı tarifsiz bir mutluluğa sevk etmeye yetti.

Üç kulvardan ikiye indirdiği mücadelesinde Balıkesirspor’dan aldığı mağlubiyetten dersler çıkarmış olduğunu düşündüğümüz Trabzonspor acıyı bal eyleyerek yola devam dedi. Mustafa Reşit Akçay’ın özellikle de sosyal medya üzerinden acımasızca eleştirildiğini gördükçe üzülmekle beraber kendi kaderini tayin hakkı kendi elinde olduğu için bunun da üstesinden geleceğini düşünüyorum. Hem ara transfer yaklaşıyor Hocam sık dişini...