Acun’suz, Süleyman’sız Star TV...

Acun Ilıcalı, Eylül Ayı’ndan sonra Star TV’de yaptığı tüm programları kendi kanalı TV8’e alacağını açıkladı.Muhteşem Yüzyıl bu sezon, hatta sezon sonu olan Mayıs’tan önce final yapacak.Peki bu işler gittiği zaman Star TV’nin durumu ne olur?Daha önce bazı yöneticilerin “gönüllü ikincilik” fikrini yazmıştım ama acaba mevcut durumda ikincilik gelir mi?

***

Star TV’nin bir haftalık reyting tablosunu inceledim.Yeni dönemde Acun ve Muhteşem Yüzyıl dışında tutturulmuş tek dizi Med Cezir.

Aramızda Kalsın da iyi reyting alıyor ama Kurtlar Vadisi karşısında birincilik şansı yok.Bu iki dizinin dışında başka bir kanaldan Star TV’ye gelme Beni Affet adlı günlük dizi, reytingi daha çok konuğa göre şekillenen 3 Adam ve En Güzel Bölüm adlı programlar.Star Ana Haber’in reytingi erken başladığı için iyi ama saati değiştiği için Büyük Risk bu sezon battı.

***

Gün gün baktığınızda Muhteşem Yüzyıl ve Acun Ilıcalı programları tam 5 gün, gün birinciliği ya da ikinciliği getiriyor.Bunlara Med Cezir ve Aramızda Kalsın eklenince Star TV çok başarılı bir kanal oluyor. Peki bunlar gidince ne olacak sorusunun yanıtı var mı?

Elbette var, birinci olan bir kanal bir sezonda 5.’liğe düşmez çünkü seyirci alışkanlığı vardır.Düşüş daha çok kardan adam erimesi gibi, birden değil parça parça olur. Seyirci alışkanlığı önemlidir, içi uzun zaman bomboş kalan Show TV, bu sayede hala bir değere sahip, doğru yönetilirse kıpırdanma umudu var.

***

Star TV 5 gün prime-time’a iyi işler bulmak zorunda ama rakipleri de boş durmayacak. ATV yeniden dizi kanalı olmayı başardı, Kanal D yerinden memnun değil ve çok agresif bir dönüş hazırlığında, Show TV bu seneyi acemiliklerle geçiriyor ama gelecek sezon Turgay Ciner böyle olmasına izin vermeyecek gerekirse yönetici transferi yapacaktır.Fox TV bir miktar morallendi gelecek sezon 3. olmak için daha çok saldıracaktır.

Kimse kimseyi kandırmasın Star TV’nin gelecek sezon işi çok zor olacak. Yapacakları en akıllı iş şimdiden yani garanti reyting aldıkları dönemde seneye prime-time’a taşıyabilecekleri işler başlatmak olur.