Adalet ise herkese adalet

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Mersin İdmanyurdu maçında “çıldırması” ve maç sonrası yaptığı sert açıklamaları adalet haykırışı olarak göze çarptı. Türkiye’nin uluslararası anlamda en kariyerli bir hocasının yaptığı bu davranışları görmezden gelirsek, bataklığa saplanırız. Terim de bunu yaptı ve takımını 9 maç yalnız bırakacak. “Ben Fatih Terim’im, bana karışamazsın” zihniyetiyle adalet mi istenir, nerede o zmn diğer takımlara yapılan haksızlıklar?.. Bencillikle eşitlik sağlanacaksa dünyanın en sosyalist kişisi Hitler yada Mussolini olurdu..

Galatasaray’ın Terim ile başlayan isyanı, Futbol Federasyonu’nu hedef tahtası haline getirdi. Federasyon haklı olarak ağır cezalar verdi. Bir teknik adam, maçın yönetimini sağlayan hakeme bu şekilde davranamaz. Federasyon kuralı doğru işlemiş olabilir ama yönetim olarak yanlışlar içerisindedir. Yine Mersin maçında sahaya 2 kişi girdi, bunun cezası “Kişiler oyunu durdurmadı” gerekçesiyle parayla kesildi. O zaman taraftarlar sahaya girdiğinde oyunun durmasını beklesin. Bunun neresinde mantık? Arena’nın en az 2 maç kapanması gerekirdi.

Aslında Federasyon ile Disiplin Kurulu arasında da çelişkiler sızmaya başladı. Başkan Ünal Aysal, Mersin maçının ardından TFF binasına ziyarette bulunuyor. İddia edilenlere göre, Aysal Arena’nın kapanmaması için ricada bulunmuş ve yayınladığı ağır deklarasyondam dolayı özür dilemiş. Deklarasyondan en az 21 gün hak mahrumiyeti cezası alması gereken Aysal’a ceza yok, Arena’ya kapatma da yok. Bunun bir benzeri Aziz Yıldırım tarafından yapılmış ve Meireles’in tükürüğü sıvı olarak kayda geçmişti. Evet, ülkenin en güçlü iki kulubu Fenerbahçe ve Galatasaray kayrılıyor. Nerde o zaman TFF’nin adaleti. Beşiktaş, Trabzon ne yapsın.. Fikret Orman da gitsin TFF’ye ya da başka bir başkan o zaman mı adalet sağlanacak? Sivasspor’un aleyhine kural hatası yapılıyor, Rıza Çalımbay hakem hatalarından puanlarının gittiğini haykırıyor. Diğer tarafta Adanaspor’un Başkanı Akgül, geçen yılın sonunda hakem Fırat Aydınus’un Kasımpaşa’yı bilerek Super Lig’e çıkardığını iddia ediyor ve Aydınus’un bir zamanlar işletmesini yaptığı köfteci dükkanının Kasımpaşalı bir yöneticinin olduğu ortaya çıkıyor.

Milli Takım başarısız, TFF yanlış yönetiliyor, FB ve GS kendi menfaatlarına göre diğer kulüplerin hakkını gasp ediyor, ülke futbolu ilerlemiyor diye analizler yapılıyor. Bu şartlar altında başarı yerine her zaman kaos ortamı olacak. Eğer adalet varsa herkese adalet uygulanmalı.
Beşiktaş taraftarı, takımını iyi ve kötü günde destekleyen topluluktur. Hocaya eleştiri olacaktır ama bu zorluklar altında takımı ligin 3. sırasına yükseltmiş Aybaba’nın ıslıklanmaya hakkı yok. Olcay Şahan, golü attıktan sonra “ne oldu” diye isyan etti ama bir daha öyle bir şey denemesin. Bu taraftarın mazide Alpay’a yaptıgı çirkin tezahüratları üzerinde bulur.