Adam Ol... Fener Ol...

F.Bahçe’nin “Fener Ol” kampanyası; bu kulübü sevenlerin yapacağı fedakarlıklar için “Hazır Ol” anlamını taşır. F.Bahçeli, üzerine düşeni yapmakta çekinmeyecektir. Fakat ne var ki; geçmişte bir çok kulübün benzer kampanyaları, nihai hedefe ulaşamadan sonlandırılmıştır. İnşallah bu sefer öyle olmaz.

Aziz Yıldırım’ın, F.Bahçe’nin üye sayısını 1 milyona ulaştırma hedefi, projesi ve kampanyası vardı ama; işler istenilen tempoda gitmedi. Beşiktaş’ın “Bir çakmak da sen çak” türündeki destek projesi; coşkuyla yürütülse de, alınması gereken sonucu alamadı. Daha sonraları “Feda” denemesi oldu. İkisi de fena değildi, ama ideal de değildi.

Taraftar, birileri onu dürtmeden forma alıp destek vermeyi seviyor da; kampanya ortak çabalara katılımda aynı coşkuda olmuyor, Bu yüzdenKoç’un başlattığı “Fener Ol” süreci de; önceden tasarlandığı sonuçlara ulaşmada zorluk yaşayabilir. Bunu hesaba katmış olacaklar ki, kampanyanın uygulanma süresi epey uzun tutulmuş... İnşallah, sonucu öncekilere benzemez.

***

“Fener Ol” projesinin farkı, kulübün beka sorunu ile ilgili olması. UEFA ve FIFA yaptırımlarının, Finansal Fair-Play konusunda taviz vermeyen uygulama statüsü; kampanyanın ciddiye alınmasını şart koşuyor. Mesele ciddi! Koç “Yapacağım yardımı yaptım. Gerisi size kalmış” derken, gizli tehdit ya da yan çizme girişiminde bulunmuyor; FIFA’nın “Kişilerin cebinden para ödeme ağalığı”na rıza göstermediğini anlatmaya çalışıyor. F.Bahçe taraftarı, 11 Temmuz sürecinde kulübüne verdiği tarihi desteği, bu kez mali disiplin için vermek zorunda. Bu durum, “Pamuk eller cebe politikası” değil; beka sorunu olacak şekilde giderek büyüyen tehlikeyle karşı, güç birliği mücadelesidir. Bu mücadelede; başkanınız Ali Koç’u yalnız ve mahzun bırakmayın!