Adam tam bir sapık!

Geçen hafta kadim dostlarımdan İslam Hukuku uzmanı Prof. Abdullah Muslıh İstanbul’a geldi.

Türkiye ile yakından ilgilenen Muslih ile merhum Erbakan hoca vesilesiyle tanışmıştım. Muslıh, RP’nin kimi toplantılarına katılmış hatta Bursa mitinginde halka hitap etmiş Türkiye dostu bir ilim adamı.

İqraisimli TV kanalında dünya Müslümanlarının dini sorularına canlı yayında cevap verdiği programı yıllardır devam ediyor.

Kendisi ayrıca merkezi Mekke’de bulunan İslam Birliği (Rabıta) bünyesindeki ‘Kur’anda İlmi Mucizeler’ komisyonunun uzun süre başkanlığını yaptı.

***

Sadece Müslümanları değil gayr-i Müslimleri bile derinden etkileyen ve kimilerinin hidayetine vesile olan bu bölüm yönetim tarafından kapatıldı!!

(Bu bölümün önceki başkanı Yemenli Abdulmecid Zindani idi. Doksanlı yıllarda kimi ilmi mucizeleri izah ettiği ve bu vesileyle hidayete erenleri isimleriyle anlattığı bir video kaseti vardı. Ben o kasetin Türkçe özetini çıkarmıştım. Rahmetli Burhaneddin Kayıhan da küçük bir risale halinde basmıştı.)

Ama Muslih hayırseverlerin destekleriyle bu hizmeti dünya çapında sürdürmek üzere harekete geçmiş ve değişik ülkelerde Kuran’daki İlmi Mucizeleri anlatmak için merkezler açmaya başlamış. Kadim bir Türkiye dostu olarakİstanbul’da da bir merkez açmış.

***

2014 yılında, İSAM’ın himayesinde Cevahir Otel’de birkaç gün süren büyük bir uluslararası sempozyum yapmıştı.

İşte bu Muslih benden kendisiniİSAM’a götürmemi istedi.

Benim için de güzel bir fırsattı. Çünkü bu vesileyle 30 küsur yıldan beri tanıdığım ilmiyle ve ihlasıyla hemen herkesin takdir ettiği benim de çok değer verdiğim İSAM Başkanı Prof. Dr. Raşid Küçük beyi ziyaret etmiş oldum.

***

Ayrılırken Raşid Bey beş tane kitap hediye etti. Bu beş kitabın üçü FETÖ ile ilgiliydi.

Biri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı “Kendi Dilinden FETÖ, Örtülü Din İstismarı” raporuydu.

İkincisi İSAM’ın bastığı 202 sayfalık “FETÖ, Örgütlenmiş Din İstismarının Tahlili” isimli kitap, üçüncüsü de yine İSAM’ın yayınlarından 158 sayfalık “GÜLEN YAPILANMASI, 15 Temmuz’a giden süreçte FETÖ’nün analizi ve tavsiyeler” isimli kitabıydı.

İlk iki kitabı okudum. FETÖ hakkında okuyanları bilgilendiren ve sapkınlıkları anlaşılır bir dille izah eden ilmi bir komisyon tarafından hazırlanmış kitaplar.

Üçüncüsünü de okuyacağım.

***

Sözün özü, gerek diyanet raporunun gerekse İSAM’ın bu değerli ilmi çalışmalarının yeterince kamuoyuna yansımamış olmasını FETÖ ile mücadelede büyük bir eksiklik olarak görüyorum.

Yok yeni devlet kurma tartışması, yok başörtülülerin sigarası derken asıl gündemimize oturması gereken Diyanet Raporu gölgelenmiş oldu.

FETÖ’nün sapkınlıklarıanlaşılmadan duruşmalardaki FETÖ militanlarının ukalalıklarını ve ruh hallerini anlamak mümkün değildir.

Ben kendi adıma zaman zaman bu kitaplarda anlatılan FETÖ’nün sapkınlıklarıyla ilgili nakiller yapmayı düşünüyorum.

Medyanın da FETÖ liderinin sapkınlıklarını yayınlamayı sürdürmesi lazım.

Adam tam bir sapık!