Adı Aylin! İyi hoş da, kendisi kim?

GÜLEN'İ ABD'YE, NATO VE PAPA'YA SUNAN ADAM: KASIM GÜLEK-3 

‘Tanrı'ya inanıyor ama dinsiz. Müslüman bir ülkede doğmuş ama İslam'la hiçbir bağlantısı olmamış! Olmayan dinini değiştirerek Yahudi olmuş ama salt Hıristiyan bayramlarını kutlar. 

“Hep doktorluk mesleği, renkli hayatı, evlilikleriyle gündemdedir. Önce Paris'te (Senusilerden) Prens Ben Tekkouk'la evlenir. Sonra Amerika'ya giderek burada bir İstanbul Musevisiyle, ardından Amerikalı sinema yapımcısı Joe Coates'in eşi olur. Amerikan Silahlı Kuvvetleri’ne psikolog olarak katılmıştır. Albaylığa kadar yükselir. Sinema oyuncusu Phoebe Coates üvey kızı, Kevin Kline'sa damadıdır. Coates'ten ayrılmadan bu kez de Afgan Yahudisi Dr. Mişel Radomis'le birlikte yaşamaya başlar." ( Ayşenur İslam-Biyografiyle Roman Arasında: Adı Aylin: Türkbilgi 2001/2002 s: 65-75Hürriyet.com.tr/ Çok iyi bir üvey anneydi.) 

Kasım Gülek'in 1938 doğumlu baldızı Aylin Devrimer Coates'den söz ediyoruz. Hani Ayşe Kulin'in kaleme aldığı Adı Aylin adlı kitabın kahramanından! ABD ordusunda subay, CIA'de de öne sürülüyor. Tek varisi Nilüfer Devrimel Gülek'in kızı Tayyibe. Hanımefendiyi özel kılan şeylerden biri de Gülen'le bağlantılarıdır. Tabi bu ilişkiler hem eniştesi Kasım Gülek hem de hizmetinde olduğu derin ABD sayesindedir. Gülen 1992'de ABD'ye gider, Aylin'le buluşur. Çünkü Aylin onu has dostu Morton Abramovitz'e götürecektir. Yeni Yüzyıl gazetesinde Hulusi Turgut'la yaptığı yaptığı söyleşide Gülen, "Kasım Gülek Bey’in baldızı Amerika'daydı Pentagon'la irtibatları vardı. Ona, örneğin Beyaz Saray'dan sormuşlarsa 'kimdir bu adam?' diye o da 'endişe edilecek bir şey yoktur!' diyerek arkamızda durmuştur" diyordu.

"Aylin Prens Senusi'yle bir prenses hayatı yaşamak için evlenir. Bu gerçekleşmeyince, yaşlı, çirkin ve yeterince zengin olmadığı anlaşılan Senusi'yi önce aldatır sonra da ondan boşanır. Jean Pierre hem zekasını hem de kısıtlı maddi imkanlarını ona sunduğu için bir süre kocası olur. Aylin'in o dönemki ihriyaçları sona erdiğinde, evlilik de noktalanır. Yaşlı Amerikalı milyonerler, lüks restoran ve gece kulüplerini, opera ve tiyatroları ayağına serdikleri için hayatına girip girip çıkarlar. Timothy Childs, bir süre cinsel ihtiyaçlarını karşıladığından Aylin'le birlikte olabilir.” (Biyografiyle Roman arasında Adı AylinAyşenur İslam) 

Derken, 19 Ocak 1995 Perşembe günü, evinin bahçesinde, arabasının altında, evi temizlemeye gelen kadın tarafından ölü olarak bulunur Aylin Hanım. Otopsi raporuna göre öleli iki gün olmuştur. Dosya apar topar kapatılır. Teşhis, "Nasıl olduğu belirsiz, eşine ender rastlanır bir kaza" dır. Şimdi ilginç bir ayrıntıya göz atalım…  Aylin Devrimel'in yanı sıra Üzeyir Garih'le Georges Marovitch de esrarengiz biçimde öldürülür. Yani Gülen'in dışa açılma sürecinde çok önemli görevler yüklenen bu üç kişi ABD'nin faili meçhuller dosyasına girer! Marovitch, Gülen'in 2011 yılındaki Vatikan ziyaretinde önemli ve belirleyici bir rol almıştı. Marovitch, Papa'nın Türkiye özel temsilcisiydi. Garih de Papa-Gülen görüşmesinde önemli görevler üstlenmişti. Garih 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Hep bir erkekten söz edildiyse de, asıl katil bir kadındı! Kimdi bu kadın? Gün gelir dosya yeniden açılırsa gerçek faili de azmettiricileri de birlikte öğreniriz. (Gülen Şeytanlar TarihiKemal Özersayfa 282)