Adımlarınızı dikkatli atın

Bu hafta epey hareketli. Hem yeniay doğuyor hem de Merkür tamamen düzeldiğinden yeni başlangıçlar için hiçbir engel kalmıyor. Ancak ortaya çıkan güçlü enerjiyi iyi yönlendirmek ve adımları çok dikkatli atmak gerekecek. Kontrolden çıkarsa en başta kendimize zarar verebilir. 18 Şubat Çarşamba gece yarısından sonra doğan yeniay, bu sene Kova burcundaki ikinci yeniay olacak. İlkini geçen ay 20 Ocak’ta deneyimlemiştik. Üstelik bu iki yeniayda da Ay, dünyaya her zamankinden daha yakın bir konumda ve dolayısıyla dünya üzerindeki çekim gücü de her zamankinden fazla. Bu da, suların hareketini ve sel olasılığını artırıyor.

Yeniay, yeni başlangıçlar için gereken enerjiyi sağlayacak ama aynı zamanda Satürn’ün konumundan dolayı zorluklar da olacak. Bu yeniayda bir şeye başlamak kolay olmayacak ama bir kez başladık mı arkası gelecek.

Yeniayın hemen ardından Güneş, Balık burcuna geçiyor. Cesur yürekli Mars ile sevgilisi flörtçü Venüs ise Koç burcuna... Kova, Balık ve Koç’taki enerji birikimi burcumuza göre hayatımızın hangi alanını etkiliyorsa, o meseleler bizi meşgul edecek.

HAFTANIN ŞANSLISI

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Burcunuzda arka arkaya iki kez yeniay doğuyor. Geçen ay 20 Ocak’ta doğan yeniay burcun başında doğanları, hafta ortasındaki yeniay ise sonunda doğanları yakından ilgilendiriyor. Bu yeniay ilkinden daha hızlı gelişmeler getirecek ve sizi harekete geçirecek. Hayatınızda neye başlamak ve hangi konuda ilk adımları atmak istiyorsanız perşembe gününden itibaren eyleme geçmelisiniz. Ancak arkadaşlarınız, sosyal programlar veya dernek, kulüp gibi topluluklarla ilgili bir sıkıntınız olabilir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Yıldız haritanızın arkadaşlık bölgesinde doğan ikinci yeniay hayatınızın bu alanındaki girişimleriniz için yeni bir kapı aralayacak. Geçen ayın sonunda kaçırdığınız bir fırsatı hafta ortasında doğan yeniayın ardından gelen günlerde yakalayabilirsiniz. Büyük bir hayalinizle ya da arkadaşlar, dernek, kulüp gibi topluluklarla ilgili yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni bir çevre edinebilir veya bir dernekte etkin göreviniz olabilir. Ancak üniversite, mahkeme, internet veya yurtdışı bağlantılı bir meselede zorlanabilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Kariyerinizde kaçırdığınız bir fırsat veya beklediğiniz bir iş varsa, bu hafta doğan yeniayın ardından harekete geçmelisiniz. Yeniayın güçlü enerjisi işle ilgili tüm girişimlerinizi destekleyecek ancak maaşınız dışında kalan komisyon, prim, telif, hisse gibi beklentilerinizin karşılanması zor görünüyor. Parayla ilgili yeni başlayan ve devam edecek olan eğilim birkaç yıl maaş dışındaki gelirlerin kısıtlanmasına neden olacak. Harcamalarınızı ona göre planlamalı ve borç alırken çok dikkatli olmalısınız.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Birer ay arayla yıldız haritanızın aynı bölgesinde yeniay doğuyor. Bu yeniay yurtdışı, üniversite, internet, medya veya mahkemelerle bağlantılı bir meselede harekete geçmeniz için size ikinci bir şans verecek. Bu alanlarda girişimde bulunmak için 19 Şubat Perşembe gününden itibaren harekete geçebilirsiniz. Seyahat planları yapabilir, seminer ve kurslara yazılabilirsiniz. Ancak eşiniz, ortağınız veya yakın işbirliği yaptığınız birisinin koşulları sizi kısıtlayabilir ya da fikirleriniz uyuşmayabilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Parayla ilgili harekete geçmek için ocak sonundan sonra ikinci bir şansa sahipsiniz üstelik bu defa işler daha hızlı ilerleyecek ve beklemek zorunda kalmayacaksınız. Özellikle komisyon, kredi, hisse, nafaka, miras, prim, vergi gibi alanlarda harekete geçebilirsiniz. Ayrıca bu haftadan itibaren iş hayatında çok avantajlı ve güçlü bir pozisyonda olacak ve işleri siz yönlendireceksiniz. Ancak işleriniz çok olabilir ya da çalışma koşulları istediğiniz gibi veya yardımcınız olmayabilir.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

İkili ilişkiler yine ön planda ve hayatınızı yönlendirmeye devam edecek. Bu hafta ortasında partnerlikle ilgili ikinci yeniayınız doğacak ve evlilik, ortaklık, birlikte yaşamak gibi planlarınızı ya da partnerinizle ortak hedeflerinizi destekleyecek. Her zamankinden daha gerçekçi olabilir, uzun vadeli düşünebilir ve aşkta çok seçici davranabilirsiniz. Bu bakımdan pek romantik bir yeniay sayılmaz ama sağlam bir adım atmanızı sağlayacak. Avukat, ajans, menajer gibi bir aracıyla da anlaşabilirsiniz.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Neredeyse bir aydır sürüncemede kalan konular, bir türlü gelmeyen cevaplar ve kararsızlıklar netleşecek, hafta ortasında doğan yeniayla beraber işinizde yeni bir başlangıç yapabileceksiniz. Yeni bir bilgisayar, yazılım ya da işinizi kolaylaştıran bir sistem veya çalışma koşullarınızda yapacağınız değişiklikler hızlı ilerleyecek. Evde veya işte kendinize yardımcı arıyorsanız bu yeniay döneminde tecrübeli birini bulabilirsiniz. Ancak eve veya anne babanıza ait sorumluluklar sizi biraz kısıtlayacak.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Yıldız haritanızda aşkı, çocuklar ve sanat gibi yaratıcı alanları yöneten bölgede arka arkaya ikinci kez yeniay oluşuyor. Yeniay, yeni başlangıçlar için güçlü bir enerji yayar ve uygun zemini hazırlar. Geçen ayın sonunda kaçırdığınız fırsatlar veya gerçekleştirmediğiniz planlarınız varsa hafta ortasından itibaren ikinci bir şansa sahip olacaksınız. Üstelik bu defa geçmişle uğraşmayı bırakıp geleceğe odaklanabileceksiniz. Günlük işlerdeki yoğunluk da azalacak ve temponuz normale dönecek.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Bu sene eve ait planlarınızda size yardımcı olacak iki yeniaya sahipsiniz. Birini geçen ay yaşadınız, ikincisi ise bu hafta ortasında oluşuyor ve işler daha hızlı ilerleyecek. Evle ilgili taşınma, tamirat, ev satın alma, satma, kiralama, büyük temizlik veya kalabalık misafir ağırlama gibi planlarınıza hafta ortasından itibaren başlayabilirsiniz. Ancak maddi kaynaklarınız kısıtlı olabilir. Ya da örneğin ev satıyorsanız belki yüksek bir fiyata satmayacaksınız ama paranız garanti olacak.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Geçen ayın sonunda yaşadığınız eğilim bu defa daha güçlü olarak yeniden karşınıza çıkacak ve seyahat imkanlarınız artacak. Sorumluluklarınız arttığından tamamen bağımsız hareket edemeyebilirsiniz. Ama yine de yola çıkabilecek, eğitim ve iletişim kökenli projelerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Bir kontrat yeniden karşınıza çıkabilir ve bu defa kesin sonuç alabilirsiniz. Haftalar boyunca evle ilgili konulardan dolayı yoruldunuz ama artık eğlenceye ve sevdiğiniz işlere daha çok vakit ayırabileceksiniz.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Parayla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için, hafta ortasında doğan yeniay size yeni kapılar açacak. Geçen ayın sonunda benzer bir eğilim vardı. Sürekli başkalarını beklemek zorunda kalmıştınız ama bu defa başlayacağınız işleri tamamlayabilecek ve istediğiniz yönde geliştirebileceksiniz. Büyük bir şey satın alabilirsiniz. Perde arkasında dönen entrikalar ve haberinizin olmadığı bazı koşullar işleri zorlaştırsa bile tamamen engel olmayacak. Gereksiz korku ve endişeler de sizi biraz yavaşlatabilir.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Hafta ortasında doğan yeniay, burcun ilk günlerinde doğanların hayatlarında yeni başlangıçlar yapmalarına yardımcı olacak. Önümüzdeki ay ise bu defa burcun son günlerinde doğanların hayatını etkileyecek olan bir güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmaları da yeniay ile oluştuğundan önünüzde açılacak yeni kapılar ve değişim anlamına geliyor. Değişime hazırlanmak için önce içsel bir temizlik yapabilir, kendinizi sorgulayabilir ve hayatınızdaki fazlalıklardan kurtulmak isteyebilirsiniz.