Aferin Aydınus!

Trabzonspor ilk yarı boyunca net pozisyonlar yakalayan taraf oldu. Ve bu pozisyonlara girerken Trabzonspor’lu futbolcuları zorlayan hiç bir Sivassporlu ortada yoktu. Belki de çok rahatlıktan Henrique ve Malouda son vuruşu yapma becerisinde bulunamadılar. Sivas ise ilk yarıda kayda değer bir şey yapmadı desek yanlış yapmayız. Halbuki Sivas hele deplasmanlarda daha rahat futbol oynayan takım görüntüsü çizmişti ama Trabzon’da ilk yarıda bu görüntüyü ortaya koyamadı.

Trabzonspor orta sahada bol pas yaparak ara pasları ile Henrique ve Malouda ile pozisyon yakaladı. Olcan ve Yusuf suratle mesafe kat ederek takımını rahatlattı. Trabzon rakip tarafından ilk yarıda rahatsız edilmedi diyebiliriz. Trabzonspor’un ilk yarıyı golsüz bitirmesi şansın ötesinde becerisizlikti.  Koşmuyor diye uzun süre oynatılmayan Adrıan ilk yarı bittiğinde en çok koşan oyuncu idi.  Futbolun hata affetmediğini kaçırdıkları pozisyonları daha sonra arayacaklarını profosyonel futbolcuların iyi bilmeleri gerekir.  Trabzonspor ataklarına devam etti ama asla rakibini sıkıntıya sokacak baskıyı kuramadı. İki takım da güle oynaya top kazandı, pozisyon buldu.

Mustafa Akçay ilk müdahaleyi Henrique’yi oyundan alarak yaptı. Ama talihsizlik akabinde Mustafa Yumlu kırmızı kart gördü. Sinirler birden gerildi. Bunda hakem Fırat Aydınus’un büyük katkısı oldu. Mustafa’ya faul yapıldı verdin. Mustafa dirsekle vurdu attın tamam doğru. Ama hakem olarak Mustafa’yı tahrik ettin ve istediğin oldu!  On kişi kalan Trabzonspor büyük baskı yedi ama o dakikalarda Onur şahane kurtarışlarla arkadaşlarına moral verdi.  Malouda yine pozisyon kaçırmaya devam etti.  Fırat Aydınus, Mustafa Yumlu’dan sonra Trabzonspor’un lehine günah çıkarır gibi inanılmaz düdükler çalmaya başladı.  Başta Onur olmak üzere adrıan, Bosingwa, Olcan, Zokora ve Mustafa çok iyi idiler. 

Her şeye rağmen kazanamadığın maçı kaybetmemek gerek.  Sahanın en iyisi hakem Fırat Aydınus’tu kendisine benden beş yıldız!   Gözlemlerime göre Trabzon’da oynanan bütün Sivasspor maçlarında hakemlerin hatasız bir maç yönettiğini görmedim. Ve bu hakemlerin notlarıda ne hikmetse hep yüksek geliyor. Trabzonspor’un sahaya çıkardığı kadroyu eleştirecektim ama bu kadar pozisyona gireceksin ve atamayacaksın Mustafa Akçay ne yapsın?

Trabzonspor’da santrafor yok bunu bir şekilde halletmek zorundalar.