Afyon Meral hanıma iyi gelmiyor!

Meral hanım ikidir Afyon eksenli vazgeçme kararı veriyor. 
17 sene önce de AK Parti kurucuları arasında yer almıştı ama Afyon Kampı arifesinde bazıları kurucu olmaktan vazgeçmişti. Onlardan biri de Meral hanımdı. Diğerleri kararlarını değiştirip tekrar AK Parti’ye katıldılar ama Meral hanım yolunu ayırdı. 
Şimdi de partisinin genel başkanlığından vaz geçme kararı verdiği il ne hikmetse yine Afyon oldu! 
Afyon Meral hanıma iyi gelmiyor! 
*** 
Latife bir yana Meral hanım 28 Şubat sürecinde çoğu erkeğin gösteremediği cesareti göstermiş delikanlı bir hanımdı. 
Ancak 15 Temmuz öncesi söylemlerinden, İP’nin kuruluşuna oradan cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar geçen sürede cesareti kadar ferasetinin güçlü olduğunu söylemek mümkün görünmüyor. 
15 Temmuz’dan sonra başbakan olacağını söylerken 15 Temmuz hain girişiminden haberi varmış izlenimi bıraktığı için şaibeli bir başlangıç yapmıştı. 
*** 
Daha sonra çoğunluğu MHP muhaliflerinden oluşan bir siyasetçi grubu ile merkez sağdaki boşluğu (!) doldurmak üzere yola çıktığını ilan etmesi de siyaset gözlemcilerini şaşırtmıştı. 
Çünkü ortada bir boşluk görünmüyordu. 
Dünyada benzerine pek rastlanmayacak şekilde yüzde40 ila 50 bandında bir oy oranına sahip AK Parti merkez sağı fazlasıyla doldururken bu merkez sağ söylemi gözlemcileri şaşırtmıştı. 
Fakat Meral hanım ve İP bir proje partisi olduğu düşüncesini doğrular mahiyette şişiriliyordu. 
İkinci tura kalacağı yazılıp çiziliyor hanımefendiye sahip olmadığı misyonlar biçiliyordu! 
***
Bu köşeyi takip edenler bilirler, birkaç kez yazdım. 
Meral hanımın ve partisinin bir balon olduğunu ve seçimlerde nasıl söneceğini ve asıl rekabetin Erdoğan ile İnce arasında cereyan ettiğini yazdım. 
Hatta İnce’nin cumhurbaşkanlığı için değil CHP genel başkanlığı için çalıştığını, seçimden sonra CHP’de genel başkanlık tartışmasının yaşanacağını da açık seçik yazdım. 
Ne keramet ne kehanet. 
Sadece 45 yıldır siyasetin hemen her kademesinde bulunmuş ve toplumun nabzını doğrudan tutan biri olarak bunu görmemem için kör olmam gerekirdi. 
Her neyse.
*** 
Meral hanım adını vermediği birilerinin kendilerine Gül’ü ortak aday olarak dayattığını söylemişti. 
Kabul etmek gerekir ki kendisinin adaylıkta ısrar etmesi birilerinin gazına geldiğini göstermesinin yanı sıra aynı zamanda oynanan ortak aday tezgahının bozulmasını da sağlamıştır. 
28 Şubat’ın asenası 24 Haziran’ın basireti bağlanmış politikacısı olarak Meral hanım toplumun nabzını tutamamış, barajı bile aşamayacak olan partisinin merkez sağdaki olmayan boşluğu dolduracağı tezgahına inanmış, esmiş, gürlemiş, savurmuş sonunda da kaybetmiştir. 
*** 
Seçimden sonra partisinin ısrarı üzerine istifadan vazgeçmiş ama Afyon kavşağı bu kez onu kararından vazgeçirememiştir. 
Bence doğru olanı yapmıştır. Cumhurbaşkanlığı beklerken yani yüzde 50’den fazla oy almayı hayal ederken yüzde 7.3 gibi bir hezimetten sonra o koltukta oturamazdı. 
Zaten sosyal tabanı olmayan bir parti olarak İP’nin ömrü de pek uzun sayılmaz. 
Birilerine muhalefet olsun diye ortaya çıkmış hiçbir parti uzun ömürlü olmamıştır. 
Meral hanım genel başkan olarak kalsa da gitse de İP’in ömrü bu kadardır. 
Geçmiş olsun!